Author Archive: Снежана Јовановић

Међународни дан загрљаја

Данашњи дан је у календару „светских празника“  забележен као Дан загрљаја, а озваничен је 1986. године у Мичигену.  Како нас је епидемија Корона вирусом присилила да се дистанцирамо и водимо рачуна о безбедности, ЗАГРЉАЈ је постао преко потребан. Кроз ову интерактивну фотографију смо желели да вас подсетимо на овај дан и значај који ЗАГРЉАЈ има за сваког од нас.

Кликом на срце, открићете шта све загрљаји лепо раде нашем телу и уму, које су то врсте загрљаја и уживати уз песму Здравка Чолића.

Ставите маску и загрлите своје најмилије. 

Ваш педагог,

Марија Савић

Zagrljaj_Desanka

Dan zagrljaja

 

Обавештење

На основу дописа МПНТР број 610-00-00013/2021-07 од 12.01.2021. обавештавам ученике, родитеље и запослене да се зимски распуст завршава 15. јануара 2021. године, а да друго полугодиште почиње 18. јануара 2021. године.

Настава ће бити организована на исти начин као што је то било на почетку ове школске године.
Млађи разреди (од 1. до 4. разреда) настављају похађање наставе као и пре зимског распуста, по основном моделу, подељени у групе А и Б, а час траје 30 минута.
Старији разреди (од 5. до 8. разреда) похађаће наставу као и на почетку ове школске године (у периоду од 1. септембра до 30. новембра 2020.), по комбинованом моделу, подељени у групе А и Б, а час траје 30 минута. На недељном нивоу групе наизменично прате наставу у школи и наставу на даљину.

Почетак наставе за млађе разреде-основни модел:
18. јануар 2021. године
А група у 8 часова, Б група у 11 часова.

Почетак наставе за старије разреде-комбиновани модел:
18. јануар 2021. године
А група у 14 часова, Б група прати наставу на даљину.

ПОДСЕЋАМ УЧЕНИКЕ, РОДИТЕЉЕ И ЗАПОСЛЕНЕ ДА ТОКОМ БОРАВКА У ШКОЛИ ОСТАЈУ НА СНАЗИ СВЕ МЕРЕ ЗАШТИТЕ ОД КОРОНА ВИРУСА КОЈЕ СУ ПРИМЕЊИВАНЕ И ПРЕ ЗИМСКОГ РАСПУСТА.

Директор школе

                                                                    Снежана Јовановић

 

Вебинар за родитеље ученика осмог разреда

„КАКО ПОДРЖАТИ ДЕТЕ У ПРОЦЕСУ ДОНОШЕЊА ОДЛУКЕ О ИЗБОРУ ЗАНИМАЊА?“

- вебинар за родитеље ученика осмог разреда –

a

У циљу доприноса адекватној професионалној оријентацији наших ученика, обавештавамо родитеље ученика осмог разреда о вебинару за родитеље.

У склопу активности Инфо центра Фондације Темпус и Euroguidance мреже биће реализован вебинар за родитеље.

Тема вебинара: „Како подржати дете у процесу доношења одлуке о избору занимања?“

У оквиру ове теме родитељи ће имати прилику да сазнају за које кораке у избору средње школе/ занимања је посебно важна њихова подршка и на који начин могу да подрже своју децу у припреми завршног/пријемног испита.

Вебинар ће се одржати у среду, 20. јануара са почетком у 16 часова, а за пријаву учешћа потребно је попунити кратак пријавни формулар, до 19. јануара у подне.

 

Линк за пријаву на вебинар је:

https://kvop.tempus.ac.rs/prijava-za-vebinar/

Пронађи поклон

Празници нам стижу, а педагог школе је за вас припремила празничну игру. Играјте, уживајте и пронађите поклон изненађења.

Poklon

Новогодишња игра меморије

Празници нам стижу, а педагог школе је за вас припремила празничну игру меморије. Играјте и уживајте.

Novogodisnja memrija

Новогодишња честитка

Зимски распуст

Свако има своју ружу

Током обележавања дечије недеље ученици млађих разреда предложили су да улепшамо школско двориште тако што ћемо засадити руже стаблашице. Покренута је добровољна акција прикупљања новца у којој су учествовали ученици од 1. до 8. разреда. Од прикупљеног новца купљено је 26 ружа. Акцију наших ученика подржало је предузеће  Ерозија Ваљево и помогло стручним саветима и у садњи ружа.

Поред своје необичне и раскошне лепоте, руже стаблашице својом естетиком доминирају амбијентом а истовремено су и очигледан пример грађе биљке и цвета на којима ће ученици стицати практична знања.

Свако одељење бринуће о својој ружи.  Време које уложе око своје руже чиниће ту ружу тако драгоценом.

02

Међународни дан људских права

Ljudska prava desanka

Поводом обележавања међународног дана људских права педагог школе је припремила интерактивну презентацију са анимираним филмом за ученике млађих разреда и документарним филмом за ученике старијих разреда. Пратите линкове и погледајте припремљене садржаје.

ljudska prava d. maksimovic

 

Правилна и редовна хигијена уста

Стоматолошка служба је за ученике старијих разреда припремила презентацију са темом ПРАВИЛНА И РЕДОВНА ХИГИЈЕНА УСТА.