Category Archives: Еколошки кутак

Светски дан заштите животне средине

Поводом обележавања Светског дана заштите животне средине наставница, Маја Младеновић, је одржала час са ученицима петог, шестог и седмог разреда. Сумирани су резултати низа активности које су предузете током школске године и вођена дебата на тему загађивања, обнове и унапређења животне средине.


Чепом до осмеха

Ученици наше школе укључили су се у Хуманитарно-еколошку акцију сакупљања пластичних чепова. Хуманитарно-еколошка акција сакупљања пластичних чепова како би се помогло деци с инвалидитетом да им се омогући лакше функционисање у образовању покренута је пре две године.

cepom-do-osmeha

Потребно је прикупити чврсте пластичне чепове, нпр. од млека, јогурта, мајонеза, кечапа, фломастера, лекова који имају пластични чеп, навлаке за медицинске игле, сокова, воде, пива, кечапа, средстава за кућну и личну хигијену (детерџенти, пасте за зубе, шампони, дезодоранси, креме за руке, омекшивачи, балзами, течност за судове…) Сакупљене количине чепова од пластике се одвозе у рециклажни центар, а прикупљена средства се користе у хуманитарне сврхе. Конкретно ова акција је дала акценат на децу са инвалидитетом, да им омогућимо лакше функционисање у свакодневном животу и образовању. Истовремено постиже се и еколошки допринос у очувању животне средине.

 

Они су наша будућност

Ученици осмог један, наше школе , на своју иницијативу, у протекла два дана поспремили су поједине делове школског дворишта, скупили опало лишће са грана,  уклонили земљу и коров са стаза и освежили неке од просторија фискултурне сале. Ово је  једна од многих акција које ће се организовати и  спровести у овој школској години, рекао је председник парамента и један од организатора ове акције, Ђорђе Плавшић. Захвалио се својим вршњацима који су учествовали у акцији као и директору, наставницима и домару који су исту подржали.

Ово је један леп и хуман гест ученика наше школе,који шаљу поруку својим вршњацима и свима нама, да са вољом, жељом и удружени можемо све.

Обележен Дан планете Земље

Ученици наше школе су се придужили акцији обележавања Дана планете Земље тако што су у школском дворишту засадили саднице.

Дан планете Земље