Category Archives: Хуманитарне акције

Маске за ученике млађих разреда

Услед епидемије новооткривеног вируса корона, школска 2020/21. година отпочела је уз мере заштите које је прописао Штаб за ванредне ситуације. Будући да је једна од њих ношење заштитне маске у затвореном простору, Епархијски одбор за веронауку је својим традиционалним даровима – свескама са мотивима из живота Цркве у нашем крају, придружио и заштитне маске и то дечацима плаве, а девојчицама розе. Ученицима млађих разреда, којих је у нашој школи ове године 305, маске је поделио секретар Одбора, свештеник Далибор Чкоjић. 

Ученицима основних школа на територији Ваљева подељено је 6000  маски. Маске су поклон  власника предузећа „Миранова“ Александра Токића и Душана Андрића. 

maske

 

 

Новогодишњи и Божоћни пакетићи

И ове године организована јеакција прављења пакетића за за социјално угрожену децу из наше школе и школа са сеоског подручја..

Акција са слоганом “Наше мало неком значи много“, је почела у новембру, а одазвао се велики број ученика. Ученици су вредно доносили играчке, слаткише, књиге и новац, свако према својим могућностима, како би обрадовали своје другаре. Посебно задовољство су изразили при куповини, паковању и подели пакетића. Направљено је око сто пакетића који су подељени ученицима неколико школа.

Одељење 7-3 је изразило жељу да заједно са одељењским старешином обаве куповину и направе пакетиће на часовима одељењског старешине. Ту се и родила идеја да међусобно једни другима приреде новогодишње изненађење и обрадују једни друге поклонима. Свако од ученика је извукао друга или другарицу којем је требао приредити изненађење на новогодишњој журци.

 

Посета Дневном боравку особе са тешкоћама у развоју

У оквиру хуманитарне акције под називом „Чепом до осмеха“, у којој су учествовали ученици и наставници наше школе, 2. децембра 2016. посетили смо Дневни боравак за особе са тешкоћама у развоју. Повод за посету било је обележавање Међународног дана особа са инвалидитетом, који се обележавао 3. децембра 2016.

Ученици наше школе радо су се одазвали акцији сакупљања пластичних чепова, које смо приликом посете дневном боравку и однели. Посета је протекла у пријатном  дружењу са корисницима дневног боравка, као и у заједничким игровним активностима.

У посети дневном боравку били су представници одељења 4-1, које је сакупило и највише пластичних чепова, са својом учитељицом Снежаном Радосављевић, председник Ученичког парламента Ђорше Плавшић и психолог школе Данијела Обрадовић.

Наше мало неком значи много

На предлог  ученичког парламента и ове године организује се акција прављења пакетића за за социјално угрожену децу из наше школе и школа са сеоског подручја..

Акција са слоганом “Наше мало неком значи много“, је почела 15. новембра.Ученици вредно доносе играчке, слаткише, књиге и новац, свако према својим могућностима, како би обрадовали своје другаре. Подстакнути примером наше хумане деце акцији ће се придружити и наставници.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Чепом до осмеха

Ученици наше школе укључили су се у Хуманитарно-еколошку акцију сакупљања пластичних чепова. Хуманитарно-еколошка акција сакупљања пластичних чепова како би се помогло деци с инвалидитетом да им се омогући лакше функционисање у образовању покренута је пре две године.

cepom-do-osmeha

Потребно је прикупити чврсте пластичне чепове, нпр. од млека, јогурта, мајонеза, кечапа, фломастера, лекова који имају пластични чеп, навлаке за медицинске игле, сокова, воде, пива, кечапа, средстава за кућну и личну хигијену (детерџенти, пасте за зубе, шампони, дезодоранси, креме за руке, омекшивачи, балзами, течност за судове…) Сакупљене количине чепова од пластике се одвозе у рециклажни центар, а прикупљена средства се користе у хуманитарне сврхе. Конкретно ова акција је дала акценат на децу са инвалидитетом, да им омогућимо лакше функционисање у свакодневном животу и образовању. Истовремено постиже се и еколошки допринос у очувању животне средине.