Monthly Archives: maj, 2019

Дан школе

Дан школе „Десанка Максимовић“ је обележен 16. маја, на дан рођења песникиње чије име носи школа. Обележавању Дана школе присуствовали су представници града Ваљева, градоначелник др Слободан Гвозденовић и члан Градског већа професор др Мирољуб Ивановић.

За госте, родитеље и ученике, приређен је богат програм.

И ове школске године ученици наше школе показали су запажене резултате на такмичењима. Директор школе, Ненад Михаиловић, је уручио дипломе најуспешнијим ученицима, који су доказали да знање и успех нису недостижни. Поред ученика награђени су и сарадници.

Награђени ученици су:

Петрар Матић, ученик 2-1 (1. место на општинском такмичењу Шах – појединачно, 1. место на окружном такмичењу Шах – појединачно и учешће на републичком такмичењу које ће се одржати 18.5.2019; 1. место на општинском такмичењу Шах – екипно, 1. место на окружном такмичењу Шах – екипно и учешће на републичком такмичењу које ће се одржати 18.5.2019 )

Ђорђе Живковић, ученик 2-2 (1. место на општинском такмичењу из пливања, 1. место на окружном такмичењу и учешће на пепубличком такмичењу из пливања)

Никола Мијаиловић, ученик 2-3 (3. место на општинском такмичењу Шах – појединачно, 3. место на окружном такмичењу Шах – појединачно)

Мелик Мохамед,ученик  2-3 (1. место у Србији на ликовном конкурсу Института за јавно здравље „др Милан Јовановић Батут“ на тему „Правилна исхрана-улагање у будућност“)

Петар Ђурђевић, ученик 3-2 (1. место на општинском такмичењу Шах – појединачно)

Магдалена Лазић , ученица 3-2 (5. место на општинском такмичењу српски језик – рецитатори, учешће на окружном такмичењу српски језик – рецитатори)

Никола Ђурић, ученик 4-2 (учешће на општинском такмичењу из математике, 2. награда на окружном такмичењу из математике )

Бранкица Ратковић, ученица 4-1 (учешће на општинском такмичењу из математике, учешће на окружном такмичењу из математике)

Михаило Бранковић, ученик 4-3 (1. место на општинском такмичењу из математике, 2. награда на општинском такмичењу из мислише)

Угљеша Ивковић, ученик 4-4 (2. место на општинском и 2. место на окружном такмичењу из математике)

Катарина Јевтић, ученица 4-4 (3. место на општинском такмичењу из математике и учешће на окружном такмичењу)

Нађа Секулић, ученица 4-4 (3. место на општинском такмичењу из математике и учешће на окружном такмичењу)

Милица Живанић, ученица 5-1 (1. место на школском, 1. место на општинском и учешће на окружном такмичењу из српског језика)

Коста Рашевић, ученик 5-1 (1. место на општинском такмичењу Шах – екипно, 1. место на окружном такмичењу Шах – екипно и учешће на републичком такмичењу које ће се одржати 18.5.2019)

Ана Радојичић, ученица 5-1 (1. место на школском, 1. место на општинском и учешће на окружном такмичењу из технике и технологије “Шта знаш о саобраћају“)

Давид Максимовић, ученик 5-1 (1. место на школском, 3. место на општинском и учешће на окружном такмичењу из математике)

Зорана Лукић, ученица 5-1 (2. место на школском, 3. место на општинском и учешће на окружном такмичењу из математике)

Милош Јовановић, ученик 5-2 (1. место на школском, 3. место на општинском такмичењу из технике и технологије “Шта знаш о саобраћају“)

Богдан Ђедовић, ученик 5-2 (1. место на општинском такмичењу Шах – екипно, 1. место на окружном такмичењу Шах – екипно и учешће на републичком такмичењу које ће се одржати 18.5.2019)

Катарина Кнежевић, ученица 5-3 (3. место на школском, 3. место на општинском и похвала на окружном такмичењу из математике)

Теодора Дамњановић, ученица 6-1 (3. место на школском, 2. место на општинском и учешће на окружном такмичењу из српског језика)

Андреа Алексић, ученица 6-1

 • Техника и технологија: 3. место на школском, 2. место на општинском, 2. место на окружном и 3. награда  на републичком такмичењу;
 • Математика: 2. место на школском, 3. место на општинском,  похвала на окружном такмичењу;

Мина Симић, ученица 6-1

 • Техника и технологија: 1. место на школском, 1. место на општинском, 2. место на окружном и 3. награда  на републичком такмичењу;
 • Српски језик: директан пролаз, 1. место на општинском, 2. место на окружном такмичењу;
 • Математика: 1. место на школском, 2. место на општинском,  2. место на окружном и учешће на пепубличком такмичењу;
 • Физика: 1. место на школском, 1. место на општинском и похвала на окружном такмичењу;
 • Информатика и рачунарство: 1. место на школском, 3. место на општинском, учешће на окружном такмичењу.

Лука Јаковљевић, ученик 6-1

 • Физика: 2. место на школском, похвала на општинском, учешће на окружном такмичењу;
 • Математика: 3. место на школском, 3. место на општинском,  учешће на окружном такмичењу;

Душан Плећић, ученик 6-1 (1. место на општинском и 1. место на окружном такмичењу и учешће на републичком такмичењу из стрељаштва  – екипно)

Тијана Дражић, ученица 6-2

 • Српски језик: 3. место на школском, 2. место на општинском, 3. место на окружном;
 • Техника и технологија: 2. место на школском, 3. место на општинском, 1. место на окружном и 2. награда  на републичком такмичењу;
 • Физика: 1. место на школском, 3. место на општинском, похвала на окружном такмичењу;
 • Информатика и рачунарство: 1. место на школском, учешће на општинском, учешће на окружномтакмичењу;

Марија Глигорић, ученица 6-3

 • Српски језик: 2. место на школском, 2. место на општинском такмичењу, 3. место на окружном такмичењу;
 • Физика: 2. место на школском, 2. награда на општинском, учешће на окружном такмичењу

Нађа Мијаиловић, ученица 6-3

 • Српски језик: 1. место на школском, 2. место на општинском, учешће на окружном такмичењу;

Андријана Ашковић, ученица 6-3

 • Физика: 3. место на школском, пласман на окружно, учешће на окружном такмичењу;

Вук Тешановић, ученик 6-3 (1. место на општинском и 1. место на окружном такмичењу и учешће на републичком такмичењу из пливања)

Анђела Миловановић, ученица 7-1 (учешће на школском, 1. место на општинском и 1. место на окружном такмичењу из шаха, појединачно и екипно)

Анастасија Павловић, ученица 7-1 (1. место на школском, похвала на општинском и учешће на окружном такмичењу из физике)

Лука Симеуновић, ученик 7-2

 • Српски језик: директан пролаз на општинско, директан пролаз на окружно, учешће на републичком такмичењу које ће се одржати 25.05.2019.;
 • Математика:  3. место на окружном такмичењу;
 • Смотра талената – математика: 2. место на школском, 3. место на општинском такмичењу, учешће на републичком такмичењу које ће се одржати 25.05.2019.;

Страхиња Милинковић, ученик 7-2 (1. место на општинском и 1. место на окружном такмичењу и учешће на републичком такмичењу из пливања)

Ђорђе Крунић, ученик 8-2 (2. Награда на пепубличком такмичењу Музичка култура „Такмичење младих композитора Федемус“)

Ђурђе Ђурђевић, ученик 7-3 (1. место на општинском, 1. место на окружном и учешће на републичком такмичењу из стрељаштва  – екипно)

Марија Урошевић, ученица 8-1

 • Српски језик: директан пролаз на општинско, учешће на окружно такмичењу;
 • Биологија: 1. место на школском, учешће на општинском такмичењу, учешће на републичком такмичењу које ће се одржати 26.05.2019.;

Александар Ковачевић, ученик 8-1 (1. место на општинском и 1. место на окружном такмичењу и 2. место на републичком такмичењу из пливања)

Теодора Јовановић, ученица 8-1 (2. место на општинском такмичењу из стрељаштва – појединачно)

Теодора Мијаиловић, ученица 8-2 (1. место на општинском и 1. место на окружном такмичењу и учешће на републичком такмичењу из пливања)

Иван Мирић, ученик 8-2 (1. место на општинском и 1. место на окружном такмичењу и учешће на републичком такмичењу из стрељаштва  – екипно)

Катарина Глишић, ученица 8-2 (1. место на школском, похвала на општинском и учешће на окружном такмичењу из физике)

Софија Тофиловски, ученица 8-2 (1. место на школском, учешће на општинском и учешће на окружном такмичењу из физике)

Јана Којић, ученица 8-3

 • Српски језик: 2. место на школском, 3. место на окружно такмичењу.

 

 

 

Јавни позив Заштитника грађана за попуњавање чланства у Панелу младих саветника

Заштитник грађана је 2010. године основао Панел младих саветника Заштитника грађана, као стално саветодавно тело које чине деца узраста од 13 до 17 година. Заштитник грађана расписао је 07. 05. 2019. године Јавни позив за попуну чланства Панела младих саветника из редова деце основношколског узраста.

11

Обавештење можете погледати на следећим линковима:

Допис Заштитника грађана – за ученике

ЈАВНИ ПОЗИВ

Моцарт – чудо од детета

Ученици шестог разреда наше школе су са својом наставницом музичке културе, Миљаном Гајић на занимљив начин обрадили тему „Моцарт – чудо од детета“.

Овај двочас је и комисија конкурса „Дигитални час“ проценила, у конкуренцији од 359 радова, као један од најбољих и наградила другом наградом. Ученици су на забаван начин научили пуно о омиљеном дечијем композитору  – Моцарту, а како је то изгледало можете погледати у видеу: