Daily Archives: mart 16th, 2020

Обавештење

Обавештење за родитеље/законске заступнике које је проследило Министарство просвете, науке и технолошког развоја, можете погледати на линку: Obavestenje za roditelje_nastava na daljinu

Обавештење

Отворена је нова страница под називом “РТС Канал 3 – распоред наставе на даљину“,  на којој се  налазе линкови ка распореду наставе која ће се емитовати на трећем каналу Радио-телевизије Србије  (РТС Канал 3) за ученике основне школе, и са линковима за платформе за подршку учењу.

Распоред наставе на РТС Канал 3

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА УЧЕНИКЕ И РОДИТЕЉЕ

Влада Републике Србије донела је одлуку да се, услед тренутне епидемиолошке ситуације у земљи, привремено обустави наставни рад у свим основним и средњим школама.

Привремено обустављање наставе у школама не значи и обустављање образовно-васпитног рада са ученицима.

Установљено је веб-место са намером да пружи подршку ученицима, наставницима и родитељима и допринесе превазилажењу тренутне кризне ситуације. Овде вас очекују правовремене информације о распореду емитовања образовних садржаја и другим релевантним иницијативама које доприносе остваривању предвиђених исхода наставе и учења. Линк веб-места је:

 https://www.rasporednastave.gov.rs/

Распоред наставе која ће се емитовати на трећем каналу Радио-телевизије Србије (РТС Канал 3) за ученике основне школе можете погледати на линку:

https://www.rasporednastave.gov.rs/osnovne-skole.php

Сви емитовани часови биће доступни и на платформи РТС Планета, где се могу накнадно и више пута прегледати, истог или наредног дана. Уколико је потребна било каква врста подршке за приступ платформи контактирати одељењске старешине.

Ускоро ће бити успостављене и друге платформе за подршку учењу.

Ученике и родитеље  који немају никакав приступ информационо-комуникационим технологијама одељењске старешине ће  обавестити о алтернативним начинима пружања подршке у учењу , поред праћења програма на РТС 3 Каналу.