Monthly Archives: april, 2020

Идеје за квалитетно провођење слободног времена

Педагошко – психолошка служба је припремила интерактивну презентацију са пуно линкова, са идејама како да квалитетно проведете слободно време. За отварање презентације кликните на слику. Када отворите презентацију, у десном углу појавиће се ручица, а када кликнете на њу видећете који објекти на слајду имају линк. Ваше је да кликом на линковани објекат пратите презентацију и уживате.

Slobodno vreme

Деца Србије Кини – ,,Хвала вам за ваше велико срце!”

У тренутку велике пандемије вируса корона, нашој земљи се као прави и искрени пријатељ нашла у невољи Народна република Кина!
У жељи да им се захвалимо за све што су учинили за нас, покрећемо Велики Електронски Конкурс у области фотографије, ликовног и литерарног стваралаштва на тему ДЕЦА СРБИЈЕ КИНИ – ,,ХВАЛА ВАМ ЗА ВАШЕ ВЕЛИКО СРЦЕ!”
Позивамо децу и ученике да узму учешће у конкурсу и пошаљу нам своје радове!
Више детаља о конкурсу можете наћи на линку:

http://dest.rs/elektronski-konkurs/

Facebook

Туристичкаагенција „ДЕСТ“ и Тим за промоцију и презентацију Научно образовно културног центра „Вук Караџић“ у Тршићу и Виминациуму , као и ОпштинаКнић

Анализа онлајн тестова за самопроцену знања

Добијени резултати на тестовима самопроцене знања показују да су на националном нивоу ученици у просеку освојили следеће резултате:

из српског/матерњег језика 13,68 поена

из математике 13,56 поена

на комбинованом тесту 14,63 поена

Резултате овог тестирања није могуће поредити са  резултатима завршних испита у протеклом периоду, имајући у виду тип и врсту тестова, као и њихову намену.

Такође, стиче се утисак да је велики број ученика самостално решавао тестове и искористио тест за самопроцену знања на најбољи могући начин за даље планирање.

Ученици осмог разреда, од данас, 27. априла 2020. године, преко сајта www.mojaucionica.gov.rs, преко којег су и реализовали тест за самопроцену знања, могу преузети тестове и решења са претходних завршних испита које су решавале генерације малих матураната у периоду од 2011. до 2019. године. Ово је још један вид подршке за припрему завршног испита за осмаке који се припремају за малу матуру учењем на даљину. Ови материјали за учење биће доступни до краја јуна, а мали матуранти могу у било које време приступити платформи и преузети жељене тестове из српског, односно матерњег језика и математике, као и комбинованог теста. Поред тестова моћи ће да преузму и решења која ће им помоћи да процене знање.

(Преузето са сајта Завода за унапређивање образовања и васпитања)

Анимирани филм „Сачувајмо најмилије“

Анимирани филм „Сачувајмо најмилије“ настао је у сарадњи Института за јавно здравље Војводине са Аном Бајић, мастером музичке педагогије (која је написала стихове за песму „Сачувајмо најмилије“, компоновала, одсвирала и отпевала музику на ову тему) и графичком и веб-дизајнерком – аниматорком Јованом Јованчовом.

Анимирани филм „Сачувајмо најмилије“ је намењен популаризацији правилне хигијене код најмлађих генерација (3-9 година), важности придржавања других мера очувања здравља у време епидемије КОВИД-19 (витаминска исхрана, останак код куће…), неговања стрпљења и сарадње током изолације, као и значаја подршке бакама и декама, ако су међу онима који морају бити изоловани.

ШАЉЕМО ВАМ НАЈЛЕПШЕ ПОЗДРАВЕ! 

Данијела, психолог

Марија, педагог

#Останите Код Куће

5

Одржавање менталне хигијене

mentalna higijena

Стрес и управљање стресом

Ускршња честитка

Желимо Вам срећне празнике и да их проведете у добром здрављу и расположењу. Уживајте у радовима наших ученика.

Радови ученика млађих разреда

 

Радови ученика старијих разреда

 

Из педагошко – психолошког кутка

Педагошко – психолошки кутак

Драги ђаци,

надамо се да вам се наши предлози допадају и да можете неку од идеја да преузмете и увеличате празник себи и својој породици. Нека овај Ускрс у изолацији буде незабораван. Ваше радове и идеје очекујемо на e-mail: osdesanka.va@gmail.com

Ваша ПП служба, Данијела и Марија

Да бисте видели странице са предвиђеним активностима потребно је кликнути на слику.

dan2

Педагошко – психолошки кутак

Драги ђаци, за три дана је наш најрадоснији празник – Ускрс.

Желеле смо да вам ове дане мало улепшамо и да вас развеселимо. Свакога дана добићете линкове са креативним идејама на тему Ускрса, као и кратке приче које говоре наши истакнути уметници. Опустите се и препустите машти. Уколико желите неке од ваших радова нам можете сликати и послати на e-mail: osdesanka.va@gmail.com

Ваша ПП служба, Данијела и Марија

Да бисте видели странице са предвиђеним активностима потребно је кликнути на слику.

dan 3