Monthly Archives: oktobar, 2020

Степенице успеха

Драга децо, ближи се тромесечје. Корачајте сигурно степеницама успеха. 

Stepenice uspeha

 

Ваша педагошко-психолошка служба

Обука за запослене

„ФОРМАТИВНО ОЦЕЊИВАЊЕ И ЊЕГОВА ПРИМЕНА У ДИГИТАЛНОМ ОКРУЖЕЊУ“

– ОБУКА ЗА ЗАПОСЛЕНЕ У ОШ “ДЕСАНКА МАКСИМОВИЋ“ ВАЉЕВО -

2

У нашој школи одржана је обука „Формативно оцењивање и његова примена у дигиталном окружењу“.

Обуку је развио Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања (Завод) на чијој се Мудл платформи одвијао онлајн део обуке.

Непосредни део обуке за запослене у школи реализовала је психолог школе Данијела Обрадовић, у три групе учесника, 6.10.2020, 7.10.2020. и 8.10.2020.

Стручни сарадник Данијела Обрадовић, психолог школе, је током маја 2020. похађала обуку за водитеље.

Имајући у виду да је вредновање ученичих постигнућа у нашој школи приоритетно подручје развоја и да настава на даљину захтева различите начине вредновања и иновације у подручју оцењивања, значај ове теме је велики и због тога су сви учитељи и наставници, директор и стручни сарадници похађали ову обуку.

Општи циљ обуке: оснаживање наставника за формативно оцењивање ученика у ситуацијама учења на даљину.

Специфични циљеви обуке: пружање подршке наставницима за коришћење разних дигиталних алата, техника и материјала, као и прикупљање и ширење информација о инспиративним праксама формативног оцењивања кроз остваривање сарадње и размене мишљења у заједници практичара.

Приоритетна област П1- унапређивање дигиталних компетенција ученика и наставника и употребу ИКТ-а у реализацији ОВ процеса.

Компетенције: К2 – за наставу и учење, К3 – за подршку развоју личности детета и ученика и К4 – за комуникацију и сарадњу.

Обука се састојала из три дела:

1. Онлајн обука на Мудл платформи Завода

2. Непосредан рад са запосленима у школи

3. Завршетак обуке: завршни тест и евалуациони лист о обуци на Мудл платформи Завода.

Учесници који су учествовали у сва три дела обуку добијају сертификат од стране Завода у износу од 12 сати стручног усавршавања.

 slika1

Мотивационе поруке

Motivaciona poruka

Будите безбедни, штитите себе и друге

- Made with PosterMyWall

Б У Д И М О   О Д Г О В О Р Н И

Игре из прошлости

На часу физичког васпитања ученици су имали задатак да пронађу игре из прошлости којима су се забављале њихове маме, тетке и баке.

За данашњи час одабрали смо игру ,,ластиш“. Поред традиције чувамо здравље. Уживамо у игри, покрету и такмичарском духу.

О лепим и заборављеним  игрaмa можете погледати  ОВДЕ , а како се  игра ластиш ОВДЕ.

 

 

Ми смо тим

На правила која важе и поштују се у нашој школи подсећа нас педагошко-психолошка служба. Да нам свима буде лепше и боље, придржавајмо их се.

Copy of Green Class Rules Chart Poster Template Printable - Made with PosterMyWall

 

Дечији меморандум родитељима

Поштовани родитељи на следећем линку можете погледати интерактивну фотографију „Дечији меморандум родитељима“, коју је за Вас припремила педагог школе, Марија Савић.

Кликните на презентацију како бисте је покренули. Иза сваког срца крије се важна  порука. Кликните на свако од њих.

memorandum

Награђени радови наших ученика

На ликовном конкурсу, који се традиционално одржава у оквиру ,,Дечје недеље“,  у организацији Центра за културу Ваљево, учествовали су и ученици наше школе. Тема радова била је “Подељена срећа два пута је већа“. Међу награђеним радовима су и два  рада наших ученика.

d2

Трећа категорија – похвала Огњен Тасић, 3-3 ОШ “Десанка Максимовић“ Ваљево

d3

Трећа категорија – похвала Вељко Обрадовић, 3-3 ОШ “Десанка Максимовић“ Ваљево

Изложба поводом дечије недеље

Манифестација Дечија недеља се одржава сваке године у месецу октобру, са циљем скретања пажње јавности на децу и младе, на дете као носиоца права, на потребе деце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење потенцијала.

Дечија недеља са слоганом “Подељена срећа два пута је већа“ ове године је обележава од 5.  до 9. октобра.  Ове године у Ваљеву домаћин манифестације била је ОШ ,,Здравко Јовановић“ из Поћуте. 

Завршног дана ове манифестације у нашој школи је организована изложба дечијих радова. У ходницима су изложени ликовни радови ученика, продукти пројектне наставе и предузетништва, а у холу школе изложба слика – уље на платну, ученика четвртог разреда, Димитрија Симића.  Изложби је претходио мини концерт наших ученика, који истовремено похађају музичку школу.  И ова активност је организована уз поштовање физичке дистанце и ношење маски. Наиме, ученици су изложене радове обишли током дана, а након наставе и родитељи – углавном  чланови Школског одбора и Савета родитеља.

 

 

Вебинар за ученике 8. разреда

q

Драги ученици осмог разреда,

ова школска година за вас је посебно значајна и важна јер је потребно да одговорно и реално донесете одлуку о избору средње школе. На тај начин бирате и свој професионални пут.То је једна од животно важних одлука и сасвим је природно да се пред вама налазе бројне дилеме и питања.

За почетак покушајте да мало боље упознате себе, да промишљате о својим интересовањима, својим способностима, о својим јаким и слабим странама.

 У томе вам може помоћи и учешће на вебинару „Упознај своје јаке стране“који вам овом приликом предлажем и позивам вас да се укључите.Овај вебинар организује се у склопу активности Информативног центра и Euroguidance центра, Фондације Темпус, Београд.

У оквиру овог интерактивног предавања ученици имају прилику да опишу своје вештине, радне навике, особине и интересовања и да сазнају како да их повежу са различитим занимањима, радним местима.

             Вебинар се одржава у четвртак, 15. октобра, са почетком у 12.30 и трајаће до 13.15.

            За пријаву за учешће на вебинару потребно је попунити кратак регистрациони формулар, а рок за пријаву је 14. октобар у 15 часова.

                   Линк за пријаву:

            https://kvop.tempus.ac.rs/prijava-za-ucesce-na-vebinaru-prepoznaj-svoje-jake-strane/

 

ваш психолог школе,

Данијела Обрадовић