Monthly Archives: avgust, 2021

Пријем првака

Данас смо са радошћу дочекали нову генерацију првака. Будућим првацима добродошлицу и срећан почетак школовања пожелеле су директорка  школе, стручна служба и учитељице.  Атмосфера је била пуна узбуђења и ишчекивања. Због поштовања мера заштите здравља ученика и запослених за наше најмлађе ученике није организована приредба. Да би им први дан у школи остао у лепом сећању обрадовали смо их балонима и беџевима,  компанија “Еуропром“  слатко-сланим пакетом, а ваљевска епархија свеском.

За све ученике првог разреда, који ће 1. септембра 2021. године имати свој први школски дан, обезбеђена је бојанка под називом „Наша Србија“.  Бојанка се може користити у различитим наставним и ваннаставним активностима и у раду код куће, што ће учитељи договарати са ученицима током планирања рада.

С р е ћ а н     п о ч е т а к     п р в а ц и !

18

 

Нова школска година

Početak

Oбавештење за ученике и родитеље ОШ “Десанка Максимовић“ Ваљево

Поштовани ученици и родитељи,

на основу  добијеног  „Стручног упутства за организацију и реализацију образовно васпитног рада у основној школи у шк. 2021/22.“  и Препорука за почетак образовно-васпитног рада у шк. 2021/22. години добијених од Министарства просвете РС, обавештавамо Вас о предузетим мерама заштите и  начину организације и реализације наставе за ученике у ОШ “Десанка Максимовић“ Ваљево.

Корисно је и важно подсетити се о пандемији Ковид-19 и мерама превенције и заштите. О томе ћемо са ученицима разговарати свакодневно у школи, а неопходно је да одређене информације добију и од Вас, родитеља, како бисмо заједно допринели њиховом оснаживању.

Мере заштите здравља ученика и запослених:

 1. Родитељи свакодневно проверавају телесну температуру деци пред полазак у школу
 2. Ношење маски:

-          Маску ученик треба да носи при уласку у школу па све до доласка до своје клупе.

-          Маска се обавезно користи и приликом одговарања и сваког разговора.

-          Маска се обавезно користи и приликом било којег кретања ван клупе, приликом одласка на одмор или тоалет.

-          Током боравка у школи могуће је да се користи било која маска (хируршка, епидемиолошка или платнена), али она треба да се користи на исправан начин тако да покрива нос и уста

-          Није дозвољено мењање маски међу ученицима.

-          Родитељи обезбеђују маске деци.

 

 1. Родитељи који доводе децу у школу, не улазе у школу, доводе децу до улаза у школску зграду где децу преузима дежурни учитељ/наставник уз обавезно ношење заштитних маски
 2. Родитељи треба да улазе у просторије школе само у случају неопходности. Молимо родитеље да све остале контакте са наставницима и одељењским старешинама обављају телефонским и електронским путем.
 3. Поступак родитеља уколико се симптоми код деце јаве ван школе је  да иду у КОВИД 19 амбуланту надлежног Дома здравља, не доводити дете у школу и обавестити надлежну особу у школи. Даље пратити препоруке лекара.
 4. Уколико током боравка у школи, постоји сумња на респираторну инфекцију ученика, он се смешта у просторију за изолацију до доласка родитеља уз обавезно ношење маске, обавештава се надлежни институт за јавно здравље.
 5. Настава се одвија увек у истој учионици,  осим кабинета информатике и технике и технологије, а биће коришћен и отворен простор школског дворишта.
 6. Неопходно је да ученици одржавају физичку дистанцу од других особа у школи, од најмање 1,5 метар, посебно током уласка у школску зграду, током малих и великог одмора.
 7. Неопходно је да у периоду непосредно пре и после наставе и између школских часова (мали и велики одмор) у школи и дворишту школе не стварају гужве.
 8. У тоалет улази онолико деце колико има кабина, а испред тоалета се чека ред уз физичку дистанцу од 1,5 метар између ученика, под надзором наставника.
 9. Неопходно је  да ученици пре јела оперу руке, као и да међусобно не деле храну и пиће.
 10. Нагласите деци значај редовног прања руку, како се правилно одржава хигијена руку у циљу спречавање ширења инфекције (прање сапуном и водом 20 секунди), као и да не додирују очи, нос и уста неопраним рукама.
 11. Препоручујемо родитељима да обезбеде деци ужину и флашицу са водом у довољној количини за тај дан, те да ученици не напуштају школско двориште за време боравка у школи
 12. Школа ће се постарати да обезбеди довољно сапуна, убруса, средстава за дезинфекцију, али можете спремити деци папирне марамице, влажне антибактеријске марамице,  гел за дезинфекцију …

*****

            На основу „Стручног упутства за организацију и реализацију образовно васпитног рада у основној школи у шк. 2021/22.“ утврђено је да ће се настава организовати према моделу: 1. модел организације образовно – васпитног рада у ОШ “Десанка Максимовић“ Ваљево. Модел 1 подразумева да сви ученици непосредно похађају наставу у школи, у две смене. Нема дељења у групе. Свако одељење има своју учионицу у којој се реализује настава.

Часови ће трајати 45 минута по следећем распореду звоњења:

 

час Распоред звоњења
Прва смена Друга смена
 1. 8.00 – 8.45 14.00 – 14.45
2.  9.50 -9.35 14.50 – 15.35
Велики одмор 20 мин. Велики одмор 20 мин.
 3. 9.55 -10.40 15.55 – 16.40
4.  10.45-11.30 16.45- 17.30
5.  11.35 – 12.20 17.35 – 18.20
6.  12.25 – 13.10 18.25- 19.10
 7. 13.15 – 14.00 19.15 – 20.00

 

1.септембра 2021. године у прву смену креће црвена смена.

 На основу Дописа Министарства просвете, науке и технолошког развоја  (број: 601-03-00033/1/2021-12 од 27. 8. 2021. године) ученици који припадају следећим категоријама не почињу са наставом у школи 1. септембра 2021. године:

∙   Ученици који болују од COVID-19 или код којих се постави сумња на COVID-19 у периоду који одреди ординирајући лекар у складу са Уредбом о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 и Стручно-методолошким упутством;

∙   Ученици који су блиски контакти SARS-CoV-2 позитивних особа који се налазе у карантину у кућним условима, до истека периода карантина у складу са стручно-методолошким упутством и Уредбом.

 

*****

            Током месеца септембра, а посебно у првој наставној седмици шк. 2021/22. године, у оквиру редовне наставе и часова одељењског старешине, у сарадњи одељењских старешина и стручних сарадника школе, биће реализован информативно-саветодавни рад на тему пандемије и заштите од КОВИД-19, у складу са узрастом ученика.

            За све додатне информације, као и информације које ћете добијати у наредном периоду, молимо Вас да комуницирате са одељењским старешином Вашег детета утврђеним и договореним каналима комуникације.

 

                                                                                                                  Директор школе

                                                                                                                Снежана Јовановић

Обавештење за ученике и родитеље

Поштовани ученици и родитељи,

Пријем првака је 31.8.2021. у 10 часова у школском дворишту уз доследно придржавање свих епидемиолошких мера.

Пријем петака је 31.8.2021. у 13 часова у школском дворишту уз доследно придржавање свих епидемиолошких мера.

За све ученике наше школе настава почиње 1.9.2021. године и то:

У  8 часова у прву смену долазе  ученици следећих одељења: I-1, II-1, III-1, III-2,  IV-1, IV-2, V-1, VI-1, VII-1, VII-2,VIII-1 и VIII-2

У 14 часова у другу смену долазе ученици следећих одељења: I-2, I-3, II-2, III-3, IV-3, V-2, V-3, VI-2, VI-3, VII-3, VII-4 и VIII-3

Часови трају 45 минута, а смене се мењају на недељном нивоу.

Распореде часова  можете погледати и преузети  ОВДЕ:

НАПОМЕНА: Распоред  изборних предмета,  слободних  наставних  активности и ваннаставних активности је још увек у изради.

Пријем првака и петака

PRIJEM PRVAKA I PETAKA

Пријем првака

Prijem prvaka