Daily Archives: 07/03/2023

Школско такмичење у шаху

by

У понедељак 06.03.2023.године у нашој школи одржан је турнир у шаху. Бирала се екипа која ће представљати нашу школу на екипном првенству Ваљева које ће се одржати 14. и 15. марта у просторијама ВШК “Свети Николај Српски”. Учествовао је чак 41 ученик од 1-8. разреда (3 девојчице и 38 дечака). Играло се по Бергеровом систему (свако са сваким). На крају  двоипо часовног турнира дошло се до састава екипе за окружно такмичење: Петар Матић, Алексеј Павловић, Видоје Вујић и Емилија Рашевић. Победник на том такмичењу заступаће Колубарски округ на републичком првенству Србије. Преостала 2 кандидата ће се изабрати у понедељак на секцији.16. и 17. марта је појединачно првенство општине.

Надамо се да ће ученици постићи још боље резултате него прошле године. Велико браво за учитеља Илију, који је ментор, вођа и организатор турнира, као и за све наше ученике, који уместо мобилних телефона бирају шаховске табле.

Средња школа унутрашњих послова

by

У понедељак 6. марта припадници Полицијске управе у Ваљеву су за ученике завршних разреда организовали трибину на којој је представљена и промовисана Средња школа унутрашњих послова у Сремској Каменици.