Monthly Archives: april, 2021

У сусрет Васкрсу

Ученици млађих разреда, својом маштовитошћу и креативношћу, потрудили су се да улепшају школски простор у складу са предстојећим празником.

Час биологије уз употребу ИКТ

Наставница биологије, Маја Младеновић, одржала је занимљив час на коме се користе мобилни телефони, активирају и најпасивнији ученици, развија сарадништво и такмичарски дух и учи на занимљив начин. Наиме, систематизација наставне јединице “Одрживи развој“, у одељењу  8-1, реализована је уз употребу дигиталног алата - Kahoot.

Био је ово час након којег су ученици имали само једно питање:  “Хоћемо ли и следећи пут играти Kahoot!“.

Часу је присуствовала психолог школе и неколико наставника.

Дигитална биологија – зашто да не! Повремено

Окружно такмичење из страних језика

У недељу, 25. априла са почетком у 10 часова, у нашој школи је одржано окружно такмичење из страних језика. Тест из енглеског језика радило је 8, из немачког језика 3 ученика, а један ученик је радио тест из француског језика. Из наше школе на такмичењу из енглеског језика, на треће место се пласирала Андреа Алексић, ученица 8-1, чији је ментор Блаженка Вилотић.

Такмичење је протекло у најбољем реду уз поштовање прописаних епидемиолошких мера.

01

Резултати тестова:

ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК

НЕМАЧКИ ЈЕЗИК

ФРАНЦУСКИ ЈЕЗИК

Дан планете Земља

D.P

Поводом Дана планете Земље, ученици петих разреда учествовали су у едукативним радионицама о значају очувања биодиверзитета и животне средине. У оквиру биолошко-еколошке секције наставница биологије Маја Младеновић је користила материјал са семинара „Да нам клима штима“ који је одржан он-лине 17-18. априла под покровитељством WWF-a Србије (Светског фонда за природу).

Распоред такмичења и смотри за ученике основне школе

ТАКМИЧЕЊА И СМОТРЕ УЧЕНИКА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У 2021. ГОДИНИ

Избрани уџбеници за 3.,7., 4. и 8. разред за шк. 2021/2022. г.

Ове године извршен је избор уџбеника за школску 2021/2022. годину и то:

За 3. и 7. разред ( на период од четири године) 

За 4. и 8. разред (изабрани  уџбеници на период од једне школске године) 

Списак изабраних уџбеника можете погледати ОВДЕ.

Републичко такмичење у пливању

Вук Тешановић ученик 8-3 је освојио треће место на Републичком такмичењу у пливању. На овом такмичењу учествовало је шест ученика наше школе. Остали ученици наше школе су се пласирали до 10. места, што је такође завидан пласман имајући у виду да се такмичило око 800 ученика.
Из наше школе такмичили су се: Милица Ковачевић – ученица седмог разреда (50 метара – прсно), Милош Јовановић – ученик седмог разреда (50 метара – леђно), Вук Тешановић – ученик осмог разреда (50 метара – делфин), Теодора Живковић – ученица првог разреда, Ђорђе Живковић – ученик четвртог разреда и Јана Митровић – ученица петог разреда.