Monthly Archives: decembar, 2022

Честитка

viber_slika_2022-12-28_21-16-11-224

Новогодишњи базар

Bazar

Новогодишњи изазов

Novogodišnji izazov

Био је отпад, а сад је фигура

Туристичка организација Ваљево и клуб Арс Нова, реализовали су Еко конкурс „БИО ЈЕ ОТПАД, А САД ЈЕ ФИГУРА“ за ученике основних школа на подручју града Ваљево. Тема конкурса је рециклажа старог отпада и израда разних фигура од већ коришћених ствари које се могу поново користити. Ученици ОШ „Десанка Максимовић“ су се радо одазвали и освојили лепе награде. 

Одељење VII-2 је учествовало у конкурсу са групним радом-вртешком. Освојили су прво место. Индивидуални рад – трофеј, ученика Вукана Вујића III-2 је освојио треће место.

Више о овоме можете прочитати  ОВДЕ.

 

 

Хуманост нам јача страна

Данас смо послали пакетиће за наше другаре на Косову и Метохији. Сваки је направљен са љубављу и жељом да Божићне празнике прославе у миру и љубави са својим породицама.

 

Наше мало неком значи много

Завршила се још једна акција прављења Божићних пакетића у ОШ „Десанка Максимовић“. Ове године смо направили 140 пакетића. Захваљујемо се још једном нашим ђацима, њиховим родитељима, као и наставницима школе који су узели учешће у нашој акцији.

 

 

Сјајан спортски успех наше ученице

Сара Нешић, ученица  5-1 је освојила златну медаљу на 32. карате турниру „Трофеј Обреновца“. Турнир је одржан у суботу, 3. Децембра. Такмичило се преко 70 клубова са око 500 такмичара у разним узрасним категоријама, а међу њима је 19 такмичара клуба 014 Ваљево, који су освојили 17 медаља.

Више о овоме можете прочитати ОВДЕ.

Sara Nešić

Дечија машта

У Зборнику књижевног стваралаштва младих Србије и дијаспоре нашла је место песма наше ученице Бојане Петровић 7-2.
Конкурс се односи на поезију, прозу и кратке приче, а на конкурс се могу јавити деца основних, средњих школа и студенти као и деца из дијаспоре.