Category Archives: Актуелно

Ближи се дан школе

И ове године Дан школе ћемо обележити тако што ћемо данас и наредних дана на сајту објављивати садржаје који су припремили ученици са својим  наставницима у оквиру разних секција.

Прваци наше школе ( I – 1) увек најслађи и најшармантнији, одрецитовали су једну од најпознатијих песама наше драге Десанке Максимовић: „Хвалисави зечеви“ .

Ученици старијих разреда су кроз интерактивну презентацију представили  неколико песама Десанке Максимовић.

DM

Прво место на Међународној ликовној изложби у Скопљу

Димитрије Симић, ученик 4-3, је освојио  прво место на Међународној ликовној изложби у Скопљу. Ликовни конкурс под називом „Флора и фауна – извор на животот и убавината“ организовао је Дечји културни центар из Скопља, а подржан од Министарства за животну средину и просторно планирање Македоније. У надметању за најбољи ликовни рад учествовали су бројни ученици и омладинци из региона.

Градско школско такмичење у одбојци

У четвртак 13.05.2021. Са почетком у 09:00 у ваљевској хали спортова „Студент“ одржано је градско такмичење у одбојци за ученице основних школа. Учествовало је укупно 4 екипе.

Нашу школу представљало је 6 ученица старијих разреда.

Играло се по куп систему, на два добијена сета до 15 поена.

У конкуренцији основних школа прво место је заузела наша школа победом у финалу против Прве основне школе, резултатом 2:0 у сетовима.

Окружно школско такмичење не програму је у понедељак 17.05.2021. Са почетком у 09:00 у хали спортова „Студент“.

Екипу наше школе чиниле су: Дарија Ранковић 6-1, Ивона Јевтић 7-3, Андреа Алексић 8-1, Тијана Симеуновић 8-2, Уна Бoрoвинић 8-2 и Анастасија Јевтић 8-3.

odbojka

Градско такмичење у фудбалу

У уторак 12.05.2021. са почетком у 09:00 у ваљевској Хали спортова одржано је градско такмичење у фудбалу за ученике основних и средњих школа. Учествовало је укупно 5 екипа основних школа и 2 екипе средњих школа.

Нашу школу  представљало је 10 ученика старијих разреда.

Играло се по куп систему, 2×15 минута.

У конкуренцији основних школа прво место је заузела ОШ “Милован Глишић“, а у конкуренцији средњих школа Техничка школа Ваљево.

Ускршња честитка

Желимо Вам срећне празнике и да их проведете у добром здрављу и расположењу.

viber_image_2021-04-29_15-27-25

Окреужно такмичење из математике

Окружно такмичење из математике ученика основних школа одржано је у суботу 25.4.2021. године у Ваљеву. У ОШ ,,Милован Глишић” су се такмичили ученици 4. и 5. разреда, док су се ученици од 6. до 8. разреда такмичили у Ваљевској гимназији.

Ученици наше школе постигли су следеће резултате:

Друго место:

  • Михаило Бранковић,  ученик 6-3.

Треће место:

  • Катарина Вићентијевић, ученица 4-1
  • Никола Мијаиловић, ученик 4-3 и
  • Видоје Вујић, ученик 4-3

Похвала:

  • Бојана Петровић, ученица 5-2
  • Катарина Јевтић, ученица 6-4

У сусрет Васкрсу

Ученици млађих разреда, својом маштовитошћу и креативношћу, потрудили су се да улепшају школски простор у складу са предстојећим празником.

Час биологије уз употребу ИКТ

Наставница биологије, Маја Младеновић, одржала је занимљив час на коме се користе мобилни телефони, активирају и најпасивнији ученици, развија сарадништво и такмичарски дух и учи на занимљив начин. Наиме, систематизација наставне јединице “Одрживи развој“, у одељењу  8-1, реализована је уз употребу дигиталног алата - Kahoot.

Био је ово час након којег су ученици имали само једно питање:  “Хоћемо ли и следећи пут играти Kahoot!“.

Часу је присуствовала психолог школе и неколико наставника.

Дигитална биологија – зашто да не! Повремено

Окружно такмичење из страних језика

У недељу, 25. априла са почетком у 10 часова, у нашој школи је одржано окружно такмичење из страних језика. Тест из енглеског језика радило је 8, из немачког језика 3 ученика, а један ученик је радио тест из француског језика. Из наше школе на такмичењу из енглеског језика, на треће место се пласирала Андреа Алексић, ученица 8-1, чији је ментор Блаженка Вилотић.

Такмичење је протекло у најбољем реду уз поштовање прописаних епидемиолошких мера.

01

Резултати тестова:

ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК

НЕМАЧКИ ЈЕЗИК

ФРАНЦУСКИ ЈЕЗИК

Дан планете Земља

D.P

Поводом Дана планете Земље, ученици петих разреда учествовали су у едукативним радионицама о значају очувања биодиверзитета и животне средине. У оквиру биолошко-еколошке секције наставница биологије Маја Младеновић је користила материјал са семинара „Да нам клима штима“ који је одржан он-лине 17-18. априла под покровитељством WWF-a Србије (Светског фонда за природу).