Category Archives: Такмичења

Прво место на Међународној ликовној изложби у Скопљу

Димитрије Симић, ученик 4-3, је освојио  прво место на Међународној ликовној изложби у Скопљу. Ликовни конкурс под називом „Флора и фауна – извор на животот и убавината“ организовао је Дечји културни центар из Скопља, а подржан од Министарства за животну средину и просторно планирање Македоније. У надметању за најбољи ликовни рад учествовали су бројни ученици и омладинци из региона.

Градско школско такмичење у одбојци

У четвртак 13.05.2021. Са почетком у 09:00 у ваљевској хали спортова „Студент“ одржано је градско такмичење у одбојци за ученице основних школа. Учествовало је укупно 4 екипе.

Нашу школу представљало је 6 ученица старијих разреда.

Играло се по куп систему, на два добијена сета до 15 поена.

У конкуренцији основних школа прво место је заузела наша школа победом у финалу против Прве основне школе, резултатом 2:0 у сетовима.

Окружно школско такмичење не програму је у понедељак 17.05.2021. Са почетком у 09:00 у хали спортова „Студент“.

Екипу наше школе чиниле су: Дарија Ранковић 6-1, Ивона Јевтић 7-3, Андреа Алексић 8-1, Тијана Симеуновић 8-2, Уна Бoрoвинић 8-2 и Анастасија Јевтић 8-3.

odbojka

Градско такмичење у фудбалу

У уторак 12.05.2021. са почетком у 09:00 у ваљевској Хали спортова одржано је градско такмичење у фудбалу за ученике основних и средњих школа. Учествовало је укупно 5 екипа основних школа и 2 екипе средњих школа.

Нашу школу  представљало је 10 ученика старијих разреда.

Играло се по куп систему, 2×15 минута.

У конкуренцији основних школа прво место је заузела ОШ “Милован Глишић“, а у конкуренцији средњих школа Техничка школа Ваљево.

Окреужно такмичење из математике

Окружно такмичење из математике ученика основних школа одржано је у суботу 25.4.2021. године у Ваљеву. У ОШ ,,Милован Глишић” су се такмичили ученици 4. и 5. разреда, док су се ученици од 6. до 8. разреда такмичили у Ваљевској гимназији.

Ученици наше школе постигли су следеће резултате:

Друго место:

  • Михаило Бранковић,  ученик 6-3.

Треће место:

  • Катарина Вићентијевић, ученица 4-1
  • Никола Мијаиловић, ученик 4-3 и
  • Видоје Вујић, ученик 4-3

Похвала:

  • Бојана Петровић, ученица 5-2
  • Катарина Јевтић, ученица 6-4

Окружно такмичење из страних језика

У недељу, 25. априла са почетком у 10 часова, у нашој школи је одржано окружно такмичење из страних језика. Тест из енглеског језика радило је 8, из немачког језика 3 ученика, а један ученик је радио тест из француског језика. Из наше школе на такмичењу из енглеског језика, на треће место се пласирала Андреа Алексић, ученица 8-1, чији је ментор Блаженка Вилотић.

Такмичење је протекло у најбољем реду уз поштовање прописаних епидемиолошких мера.

01

Резултати тестова:

ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК

НЕМАЧКИ ЈЕЗИК

ФРАНЦУСКИ ЈЕЗИК

Градско првенство у атлетици

Дана 12.04.2021. са почетком у 10:00 одржано је градско првенство у атлетици на стадиону ФК „Раднички“ у Ваљеву. Основну школу “Десанка Максимовић“ представљала су 3 ученика:

Андреа Јовановић,ученица 5-3 – 300 м

Марија Ђукић, ученица  6-3 – 300 м

Вук Тешановић, ученик 8-3 – 800 м.

Марија Ђукић је освојила 2. место у својој категорији а Вук Тешановић 3. место.

Републичко такмичење у пливању

Вук Тешановић ученик 8-3 је освојио треће место на Републичком такмичењу у пливању. На овом такмичењу учествовало је шест ученика наше школе. Остали ученици наше школе су се пласирали до 10. места, што је такође завидан пласман имајући у виду да се такмичило око 800 ученика.
Из наше школе такмичили су се: Милица Ковачевић – ученица седмог разреда (50 метара – прсно), Милош Јовановић – ученик седмог разреда (50 метара – леђно), Вук Тешановић – ученик осмог разреда (50 метара – делфин), Теодора Живковић – ученица првог разреда, Ђорђе Живковић – ученик четвртог разреда и Јана Митровић – ученица петог разреда.

Конкурс ,,Интернет математичке главоломке“

dmsПодружница математичара Ваљево је поводом Међународног дана математике, 14. марта 2021.  организовала ученички конкурс  ,,ИНТЕРНЕТ МАТЕМАТИЧКЕ ГЛАВОЛОМКЕ“. Међу награђеним ученицима је и Оливера Петровић ученица 7-2, која је забележила запажене резултате.

Награде и похвале ће бити предате ученицима на Завршној свечаности Подружнице математичара Ваљево за школску 2020/2021. годину која ће бити одржана у јуну.

 

Прво место на литерарном конкурсу

Ива Исаиловић ученица 8-3 учествовала је на литерарном  конкурсу који је поводом Дана школе расписала ОШ “Драгољуб Илић“ из Драчића.

Ученици основних школа имали су задатак да напишу прозне радове као одговор на започету причу: „У латицама маковог цвета свитац је сину пред спавање шапутао причу саткану од звезда и мириса ливадске траве…“

Како организатори кажу, добили су велики број малих уникатних уметничких дела у којима се отвара миришљави магични свет. Изабрали су и наградили оне најбоље, а у категорији ученика старијих разреда најлепше радове написали су:

Ива Исаиловић, ОШ “Десанка Максимовић”, Ваљево - прво место

Анђелија Жарковић, ОШ “Драгољуб Илић”, Драчић - друго место

Јован Рајовић, ОШ “Нада Пурић”, Ваљево - треће место

Ученици су награђени књигама и прелепим дипломама.

Национално математичко такмичење Мислиша 2021.

Основна школа „Десанка Максимовић“, је и ове године узела учешће у Националном математичком такмичењу „Мислиша 2021.“(основни ниво). Такмичење је одржано 11.марта 2021.године у нашој школи, а такмичило се 53 ученика и то 25 ученика другог разреда, 15 ученика трећег разреда и 13 ученика четвртог разреда.

Најбоље резултате и награде су постигли следећи ученици:

2. награда:

Никола Мијаиловић, ученик 4-3;

3. награда:

Вања Марковић 3-1,

Урош Плавшић 3-1,

Вања Јовић 3-1,

Виктор Савић 3-3

 Похвала:

Иван Ђендић 3-3

Војин Ристић 4-2.

У реализацији такмичења учествовали су наставници:Грана Митровић,Јована Вукотић,Милица Тимотић, Славица Вукосављевић, Урош Исаиловић, Мија Бојиновић и Илија Исаиловић. Такмичење је реализовано уз поштовање свих прописаних  мерама заштите од Корона вируса.