Category Archives: Такмичења

Међуокружно такмичење у одбојци

У среду 19.05.2021. са почетком у 09:00 у Земунском спортском центру „Мастер“ одржано је међуокружно такмичење у одбојци за ученике и ученице основних школа. Учествовало је укупно 4 екипе из следећих округа: београдски, колубарски, мачвански и сремски.

Нашу школу  представљало је 8 ученица старијих разреда.

Играло се по куп систему, на два добијена сета до 21 поен (финале до 25).

Ученице ОШ „Десанка Максимовић“ освојиле су 3. место након пораза у 1/2 финалу. Победник турнира је ОШ „Јован Јовановић Змај“ из Сремске Митровице.

Окружно школско такмичење у одбојци

У понедељак 17.05.2021. са почетком у 09:00 у ваљевској Хали спортова  одржано је окружно такмичење у одбојци за ученице основних школа. Учествовало је укупно 3 екипе: ОШ „Десанка Максимовић“ Ваљево, ОШ „Браћа Недић“ Осечина и ОШ „Милан Ракић“ Мионица.

Нашу школу представљало је 8 ученица старијих разреда.

Играло се по куп систему, на два добијена сета до 25 поена.

Ученице ОШ „Десанка Максимовић“ освојиле су 1. место победом у финалу против ОШ „Браћа Недић“ из Осечине, резултатом 2:0 у сетовима и тако се пласирале на међуокружно такмичење.

Међуокружно школско такмичење на програму је у среду 19.05.2021. са  почетком у 09:00 у спортском центру „Мастер“ у Земуну.

одбојка 17.5.2021

Окружно такмичење из историје

У суботу 15. маја 2021. у ОШ “Десанка Максимовић“  одржано је окружно такмичење из историје. На окружно такмичење из историје пласирало се три ученика, и на такмичење су изашла сва три ученика.

На републичко такмичење пласирао се један ученика (Филип Грујичић из ОШ “Миле Дубљевић“ Лајковац.

Такмичење је протекло у најбољем реду уз придржавање свих прописаних мера.

okruzno_istorija

Прво место на Међународној ликовној изложби у Скопљу

Димитрије Симић, ученик 4-3, је освојио  прво место на Међународној ликовној изложби у Скопљу. Ликовни конкурс под називом „Флора и фауна – извор на животот и убавината“ организовао је Дечји културни центар из Скопља, а подржан од Министарства за животну средину и просторно планирање Македоније. У надметању за најбољи ликовни рад учествовали су бројни ученици и омладинци из региона.

Градско школско такмичење у одбојци

У четвртак 13.05.2021. Са почетком у 09:00 у ваљевској хали спортова „Студент“ одржано је градско такмичење у одбојци за ученице основних школа. Учествовало је укупно 4 екипе.

Нашу школу представљало је 6 ученица старијих разреда.

Играло се по куп систему, на два добијена сета до 15 поена.

У конкуренцији основних школа прво место је заузела наша школа победом у финалу против Прве основне школе, резултатом 2:0 у сетовима.

Окружно школско такмичење не програму је у понедељак 17.05.2021. Са почетком у 09:00 у хали спортова „Студент“.

Екипу наше школе чиниле су: Дарија Ранковић 6-1, Ивона Јевтић 7-3, Андреа Алексић 8-1, Тијана Симеуновић 8-2, Уна Бoрoвинић 8-2 и Анастасија Јевтић 8-3.

odbojka

Градско такмичење у фудбалу

У уторак 12.05.2021. са почетком у 09:00 у ваљевској Хали спортова одржано је градско такмичење у фудбалу за ученике основних и средњих школа. Учествовало је укупно 5 екипа основних школа и 2 екипе средњих школа.

Нашу школу  представљало је 10 ученика старијих разреда.

Играло се по куп систему, 2×15 минута.

У конкуренцији основних школа прво место је заузела ОШ “Милован Глишић“, а у конкуренцији средњих школа Техничка школа Ваљево.

Окреужно такмичење из математике

Окружно такмичење из математике ученика основних школа одржано је у суботу 25.4.2021. године у Ваљеву. У ОШ ,,Милован Глишић” су се такмичили ученици 4. и 5. разреда, док су се ученици од 6. до 8. разреда такмичили у Ваљевској гимназији.

Ученици наше школе постигли су следеће резултате:

Друго место:

  • Михаило Бранковић,  ученик 6-3.

Треће место:

  • Катарина Вићентијевић, ученица 4-1
  • Никола Мијаиловић, ученик 4-3 и
  • Видоје Вујић, ученик 4-3

Похвала:

  • Бојана Петровић, ученица 5-2
  • Катарина Јевтић, ученица 6-4

Окружно такмичење из страних језика

У недељу, 25. априла са почетком у 10 часова, у нашој школи је одржано окружно такмичење из страних језика. Тест из енглеског језика радило је 8, из немачког језика 3 ученика, а један ученик је радио тест из француског језика. Из наше школе на такмичењу из енглеског језика, на треће место се пласирала Андреа Алексић, ученица 8-1, чији је ментор Блаженка Вилотић.

Такмичење је протекло у најбољем реду уз поштовање прописаних епидемиолошких мера.

01

Резултати тестова:

ЕНГЛЕСКИ ЈЕЗИК

НЕМАЧКИ ЈЕЗИК

ФРАНЦУСКИ ЈЕЗИК

Градско првенство у атлетици

Дана 12.04.2021. са почетком у 10:00 одржано је градско првенство у атлетици на стадиону ФК „Раднички“ у Ваљеву. Основну школу “Десанка Максимовић“ представљала су 3 ученика:

Андреа Јовановић,ученица 5-3 – 300 м

Марија Ђукић, ученица  6-3 – 300 м

Вук Тешановић, ученик 8-3 – 800 м.

Марија Ђукић је освојила 2. место у својој категорији а Вук Тешановић 3. место.

Републичко такмичење у пливању

Вук Тешановић ученик 8-3 је освојио треће место на Републичком такмичењу у пливању. На овом такмичењу учествовало је шест ученика наше школе. Остали ученици наше школе су се пласирали до 10. места, што је такође завидан пласман имајући у виду да се такмичило око 800 ученика.
Из наше школе такмичили су се: Милица Ковачевић – ученица седмог разреда (50 метара – прсно), Милош Јовановић – ученик седмог разреда (50 метара – леђно), Вук Тешановић – ученик осмог разреда (50 метара – делфин), Теодора Живковић – ученица првог разреда, Ђорђе Живковић – ученик четвртог разреда и Јана Митровић – ученица петог разреда.