Он лајн час уз примену Мајкрософт Тимс платформе

Ученици IV-2  су имали онлајн час српског језика са својом учитељицом Душицом Крунић, преко Мајкрософт Тимс платформе. На часу је обрађена народна песма Јеленче. Коришћена је жива реч, презентација и инсерти дечијег анимираног филма Бамби. Ученици су показали велико задовољство, интересовање и самодисциплину при оваквој врсти учења.
Са ученицима је после часа вођен разговор о утисцима са истог у коме су изнели своје утиске који су веома позитивни. Овај час им се посебно свидео и неизмерно су срећни што су могу да се виде са осталим другарима и учитељицом и да их овакав начин рада подсећа на учионицу.
Показали су велику жељу за знањем и напредовањем у учењу на даљину, тако да са нестрпљењем ишчекују наредни час.
Часу је присуствовала директор школе Снежана Јовановић, наставник информатике. Након што је поздравила ученике похвалила је заитересованост и спремност ученика и наставника за савремене видове учења уз примену информационо комуникационих технологија. 

Microsoft је за време трајања кризног периода омогућио бесплатно коришћење Office 365 платформе у оквиру које је доступна верзија Teams апликације прилагођена за образовање. Платформа ће школама бити доступна бесплатно и касније и омогућиће свим наставницима и ученицима да организују удаљено извођење наставе путем интернета кроз групни видео позив у којем наставник може са ученицима да дели и садржај свог екрана, као и да снима читав ток часа и учини га доступним свим ученицима одговарајуће групе.

111 112