Daily Archives: 23/03/2023

Историја новца

by

Настављамо са активностима у оквиру Светске недеље новца. Наши ученици су путовали кроз време и упознали се са историјом новца. Кроз ово путовање водили су их наставници историје Милош Милутиновић, који је одржао предавање „Историја новца“ и Раде Којић, колекционар старог новца, који је своју предивну и вредну колекцију донео у школу и несебично приказао ученицима.

Како се мењала роба за робу

by

У оквиру обележавања Светске недеље новца ученици 2-3 су  организовали разне активности. Прва активност је: Хајде да се трампимо – Покушали су да дочарају дух старих времена, кроз начин облачења, приче које су чули од својих предака како се мењала роба за робу, стари  предмети, воће, али и лопте, играчке, књиге, слаткиши. Неки су се показали и као добри трговци.

Друга активност: Сликамо стари новац и слушамо традиционалну музику. Причамо о вредности, изгледу новца и колико су вределе неке старе новчанице, шта се све могло купити за њих у прошлости.

Трећа активност :Бирамо најзанимљивији математички задатак на тему новца. Победио је задатак Теодоре Јовановић и награђена је симболичним поклоном.

Финансијска писменост

by

Да ли је новац тешка тема за разговор са децом? Да ли је финансијска писменост једна од најважнијих ствари новог доба? Са жељом да деци на зававан и едукативан начин приближи финансијске теме, Erste Bank-а је покренула програм #ersteznali финансијске едукације. У Светској недељи новца нашу школу је посетила директорка Erste Bank-e Марија Тимотић која је упознала ученике са основним појмовима финансијске писмености. Ученици су добили и едукативну књигу „Чувари змајевог блага“.