Monthly Archives: januar 2023

Свети Сава – школска слава

by

И ове године свечано смо обележили школску славу Светог Саву. Резању славског колача присуствовали су чланови колектива, ученици, родитељи и гости. Поводом школске славе Светог Саве у холу школе изложени су ликовни радови ученика. Чланови драмске, рецитаторске и хорске секције су припремили пригодан програм, а одржан је и Светосавски шаховски турнир. Ученици су учествовали и у градској Светосавској трци.

 

Упис ученика у први разред

by

Драги родитељи будућих ученика првог разреда,
У први разред школске 2023/24. уписују се деца рођена у периоду од 1. марта 2016. до 1. марта 2017. године.
Стога Вас позивамо да у периоду од 1.02.2023. до 28.02.2023. пријавите Ваше дете, за које намеравате да похађа основну школу „Десанка Максимовић“ Ваљево.
Тада ћете добити информације о даљој процедури уписа.
Пријављивање можете спровести сваког радног дана од 8 до 13 часова.
Потребна документација за упис у школу прибављаће се електронским путем од стране школе.
          С поштовањем,
ОШ „Десанка Максимовић“ Ваљево
Pr

Зимска школа младих математичара

by

Математички клуб “ Диофант” из Ваљева је у току зимског распуста организовао Зимску школу младих математичара за ученике основних школа који показују додатно интересовање за изучавање математичких садржаја.Циљ Зимске школе је проширивање и продубљивање знања ученика и унапређивање информисаности и методолошког репертоара учесника.

Зимска школа је реализована од недеље 08. до суботе 14. јануара 2023. год

Математички клуб „Диофант“ је на основу досадашњих резултата на такмичењима из математике, наградио уз помоћ друштвено одговорних фирми, бесплатним боравком у школи младих математичара  Виктора Савића 5-3 и Николу Мијаиловића 6-3.

Учесници су имали предавања, израду задатака, радионице са занимљивим садржајима и разна такмичења на којима су показали запажене резултате.