Category Archives: Педагошко психолошки кутак

Степенице успеха

Драга децо, ближи се тромесечје. Корачајте сигурно степеницама успеха. 

Stepenice uspeha

 

Ваша педагошко-психолошка служба

Мотивационе поруке

Motivaciona poruka

Будите безбедни, штитите себе и друге

- Made with PosterMyWall

Б У Д И М О   О Д Г О В О Р Н И

Ми смо тим

На правила која важе и поштују се у нашој школи подсећа нас педагошко-психолошка служба. Да нам свима буде лепше и боље, придржавајмо их се.

Copy of Green Class Rules Chart Poster Template Printable - Made with PosterMyWall

 

Дечији меморандум родитељима

Поштовани родитељи на следећем линку можете погледати интерактивну фотографију „Дечији меморандум родитељима“, коју је за Вас припремила педагог школе, Марија Савић.

Кликните на презентацију како бисте је покренули. Иза сваког срца крије се важна  порука. Кликните на свако од њих.

memorandum

Принципи безбедног понашања у доба Корона вируса

Презентација је намењена за ученике од 5. до 8. разреда.

Пандемија и заштита од Ковид-19

Презентација је намењена за ученике од 1. до 4. разреда.

Правила заштите од корона вируса

Драги ученици, школско звоно се ближи, па је за вас стручна служба школе припремила едукативну игрицу како би се подсетили основних правила у заштити од корона вируса. БУДИМО ОДГОВОРНИ.

kor

Лексикон Десанкиних основаца

Не тако давно, док друштвене мреже још нису постојале у ђачким торбама и клупама крио се Лексикон. Та шарена свешчица препуна стихова, потписа и тајни чувала се и била веома битна поносним власницима.

Први лексикони су се појавили почетком савременог доба и најпре су само садржали потписе да би временом свако понешто додао. Питања су била све разноврснија и директнија, па се уз помоћ лексикона могло открити мишљење једне генерације о многим питањима од спорта, музике, преко филма и литературе до омиљених часописа. Незаобилазно питање је било:“Имаш ли симпатију?„, а одговор стидљивијих је гласио: „Имам, одговор ћу задржати за себе.“
Сентиментална вредност лексикона и споменара испољавала се тек након много година, када би га неко случајно пронашао. Онда би измамио осмех али и сузе, сећања би навирала…
Кликните на слику и завирите у лексикон Десанкиних основаца и откријте шта се чита, шта се слуша, гледа… шта се једе и још много тога. Уживајте.
 
leksikon
 

Психолошке реакције на кризне ситуације