Category Archives: Педагошко психолошки кутак

Међународни дан загрљаја

Данашњи дан је у календару „светских празника“  забележен као Дан загрљаја, а озваничен је 1986. године у Мичигену.  Како нас је епидемија Корона вирусом присилила да се дистанцирамо и водимо рачуна о безбедности, ЗАГРЉАЈ је постао преко потребан. Кроз ову интерактивну фотографију смо желели да вас подсетимо на овај дан и значај који ЗАГРЉАЈ има за сваког од нас.

Кликом на срце, открићете шта све загрљаји лепо раде нашем телу и уму, које су то врсте загрљаја и уживати уз песму Здравка Чолића.

Ставите маску и загрлите своје најмилије. 

Ваш педагог,

Марија Савић

Zagrljaj_Desanka

Dan zagrljaja

 

Пронађи поклон

Празници нам стижу, а педагог школе је за вас припремила празничну игру. Играјте, уживајте и пронађите поклон изненађења.

Poklon

Новогодишња игра меморије

Празници нам стижу, а педагог школе је за вас припремила празничну игру меморије. Играјте и уживајте.

Novogodisnja memrija

Међународни дан људских права

Ljudska prava desanka

Поводом обележавања међународног дана људских права педагог школе је припремила интерактивну презентацију са анимираним филмом за ученике млађих разреда и документарним филмом за ученике старијих разреда. Пратите линкове и погледајте припремљене садржаје.

ljudska prava d. maksimovic

 

Онлајн настава за ученике од 5. до 8. разреда

Učenje na daljinu u OŠ Desanka Maksimović

Ноћ истраживача

Драги ученици,

спремите се за једну занимљиву авантуру поводом Европске ноћи истраживача, која се ове године обележава 11. пут, под слоганом „Да наука проструји“. Биће одржана 27. и 28. новембра у виртуелном окружењу због тренутне епидемиолошке ситуације.

Припремила сам за вас неке занимљиве садржаје до којих долазите када кликнете на звезду. Свака звезда откриће вам нешто ново и занимљиво.

ИСТРАЖУЈ, ЕКСПЕРИМЕНТИШИ, ПОВЕЗУЈ, ЗАКЉУЧУЈ, ОТКРИВАЈ, МАШТАЈ  И УЖИВАЈ НА ПУТУ ДО ЗВЕЗДА.

Кликни на звезду и започни авантуру.

Noc_muzeja

Светски дан детета

dan deteta

Свој деци срећан светски дан детета. Кроз интерактивну фотографију подсетите се дечијих права и будите здрави, срећни и вољени. Ваша педагошко-психолошка служба.

dd

Међународни дан толеранције

Данас обележавамо међународни дан толеранције, а из педагошко-психолошке службе нам стиже интерактивна фотографија која нас подсећа на значај овог дана. Одвојите мало времена, погледајте филмове и трудите се да будете увек толерантни да би нам свима било лепше и боље.

Međunarodni dan tolerancije

Dan tolerancije DM 1

Medjunarodni dan tolerancije - Desanka

Степенице успеха

Драга децо, ближи се тромесечје. Корачајте сигурно степеницама успеха. 

Stepenice uspeha

 

Ваша педагошко-психолошка служба

Мотивационе поруке

Motivaciona poruka