Category Archives: Педагошко психолошки кутак

Лексикон Десанкиних основаца

Не тако давно, док друштвене мреже још нису постојале у ђачким торбама и клупама крио се Лексикон. Та шарена свешчица препуна стихова, потписа и тајни чувала се и била веома битна поносним власницима.

Први лексикони су се појавили почетком савременог доба и најпре су само садржали потписе да би временом свако понешто додао. Питања су била све разноврснија и директнија, па се уз помоћ лексикона могло открити мишљење једне генерације о многим питањима од спорта, музике, преко филма и литературе до омиљених часописа. Незаобилазно питање је било:“Имаш ли симпатију?„, а одговор стидљивијих је гласио: „Имам, одговор ћу задржати за себе.“
Сентиментална вредност лексикона и споменара испољавала се тек након много година, када би га неко случајно пронашао. Онда би измамио осмех али и сузе, сећања би навирала…
Кликните на слику и завирите у лексикон Десанкиних основаца и откријте шта се чита, шта се слуша, гледа… шта се једе и још много тога. Уживајте.
 
leksikon
 

Психолошке реакције на кризне ситуације

Диплома за учешће у настави на даљину

За све ученике наше школе

diploma 1

Поруке пријатељства – анализа анимираног филма

Наши ученици млађих разреда прошле недеље, имали су прилику да погледају један кратак анимирани филм,  који шаље снажну и важну поруку.

Задатак ученика био је да размисле и напишу нам које важне поруке нам шаље овај кратак филм.

Захваљујемо се свим ученицима који су учествовали!

Стигло нам је доста ваших одговора и сви одговори показују да сте препознали праве поруке које филм шаље.

Позивамо и остале ученике да у презентацији која следи погледају филм, и важне поруке наших ученика, које следе.

animiranifilm

 

 

Повратак ученика у продужени боравак

За ученике који ће ових дана први сести у школске клупе, педагог школе је припремила квиз којим ће ученици моћи да провере своје знање о начинима којима штитимо своје и здравље других. Срећно!

kviz

Настава на даљину из угла наставника

Како побољшати сан у доба корона вируса

Квалитетно спавање један је од предуслова здравља, животне и радне успешности. За успешно савладавање свих дневних активности, поред добре организације, потребна је и ментална и физичка очуваност, а за то је важно имати добар сан, јер у сну долази до менталног и физичког опоравка. Како да очувате добар сан у доба корона вируса, погледајте у занимљивој презентацији коју је за вас припремила психолог школе.

За отварање презентације кликните на слику. Када отворите презентацију, у десном углу појавиће се ручица, а када кликнете на њу видећете који објекат на слајду има линк. Ваше је да кликом на линковани објекат пратите презентацију и уживате.

san

 

Идеје за квалитетно провођење слободног времена

Педагошко – психолошка служба је припремила интерактивну презентацију са пуно линкова, са идејама како да квалитетно проведете слободно време. За отварање презентације кликните на слику. Када отворите презентацију, у десном углу појавиће се ручица, а када кликнете на њу видећете који објекти на слајду имају линк. Ваше је да кликом на линковани објекат пратите презентацију и уживате.

Slobodno vreme

Анимирани филм „Сачувајмо најмилије“

Анимирани филм „Сачувајмо најмилије“ настао је у сарадњи Института за јавно здравље Војводине са Аном Бајић, мастером музичке педагогије (која је написала стихове за песму „Сачувајмо најмилије“, компоновала, одсвирала и отпевала музику на ову тему) и графичком и веб-дизајнерком – аниматорком Јованом Јованчовом.

Анимирани филм „Сачувајмо најмилије“ је намењен популаризацији правилне хигијене код најмлађих генерација (3-9 година), важности придржавања других мера очувања здравља у време епидемије КОВИД-19 (витаминска исхрана, останак код куће…), неговања стрпљења и сарадње током изолације, као и значаја подршке бакама и декама, ако су међу онима који морају бити изоловани.

ШАЉЕМО ВАМ НАЈЛЕПШЕ ПОЗДРАВЕ! 

Данијела, психолог

Марија, педагог

#Останите Код Куће

5

Одржавање менталне хигијене

mentalna higijena