Category Archives: Успеси наших бивших ђака

Успеси наших бивших ђака

Aleksandar TomićАлександар Томић

Син Зорице и Владе, рођен 08.02.1995. године у Београду. Завршио је основну школу “Десанка Максимовић“ у Ваљеву као носилац Вукове димломе и ђак генерације.

Ученик одељења IV/4, образовног профила електротехничар рачунара.

Учесник такмичења електротехничких школа Србије у сва четири разреда.

У првом разреду на регионалном (I место) и републичко (IV место) из предмета “Основе електротехнике 1“. У другом разреду на регионалном (II место) и републичком (III место) из предмета “Основе електротехнике 2“.  У трећем разреду на регионалном ( V место) и републичком (учешће) из предмета “Електроника“. У четвртом разреду је остварио пласман на републичко из предмета “Програмирање“, али из оправданих разлога не учествује. 

Учесник је Архимедесових такмичења “Мислиша“ у другом (I место у школи и похвала), трећем (I место у школи) и четвртом разреду (II место у школи). У еки је школе на Архимедесовом математичком турниру у трећем и четвртом разреду, где је освајао похвале.

Полазник је семинара “примењена физика и електроника“ у Истраживачкој станици Петница у другом и трећем разреду. активан је члан Астрономске групе Друштва истраживача “Владимир Мандић Манда“, где је за изузетан допринос раду друштва 2013. године добио похвалницу.

Техничку школу завршава као носилац Вукове дипломе и ђак генерације.

Планира да упише Електротехнички факултет у Београду.

 

Željka RankovićЖељка Ранковић

Кћерка Славољуба и Славице, рођена 6. 5. 1995. године у Ваљеву. Завршила је основну школу “Десанка Максимовић“ у Ваљеву као носилац Вукове димломе.

Ученик специјализовано филолошког одељења IV-4 Ваљевске гимназије.

Све четири године учествовала је на републичком такмичењу из латинског језика. У првој години освојила је треће место, а у четвртој години четврто. У првој и другој години учествовала је на републичком такмичењу из српског језика. У првој години освојила је пето место, а у другој години треће место. У другој години у националној категорији је освојила друго место у знању латинског језика на такмичењу „Цицерон“ у Сремским Карловцима.

Била је полазник зимског и летњег семинара лингвистике Истраживачке станице Петница у трећем разреду и учествовала је на окружном такмичењу из српског језика и на републичком такмичењу из латинског језика. У четвртом разреду учествовала је на окружним такмичењима из српског и енглеског језика. Све четири године била је члан хора. Рекреативно се бави кик-боксом. Носилац је дипломе CAE Cambridge сертификата у знању енглеског језика. У првој и другој години проглашена је за најбољег ученика одељења, а у другој години и за најбољег ученика смера.

Ваљевску гимназију завршава као носилац Вукове дипломе, најбољи ученик одељења и специјализовано филолошког смера.

 Жели да упише Филолошки факултет у Београду.

 

Maja JovanovicМаја Јовановић

Кћерка Машинке и Душка, рођена 14.12.1995. године у Ваљеву. Завршила је основну школу  “Десанка Максимовић“  у Ваљеву као носилац Вукове дипломе.

 Ученик IV-1, специјализовано математичког одељења Ваљевске гимназије.

У првом разреду на регионалном такмичењу из математике освојила је IV место.

На регионалном такмичењу из српског језика освојила је II место, а на републичком IV. У другој години је освојила III место на регионалном и учешће на републичком такмичењу из српског. Такмичила се у првом и четвртом разреду на математичком такмичењу “Кенгур без граница“.

       Учествовала  је у рукометним и атлетским секцијама. Тренира атлетику и била је учесник многих трка, кросева, као и полумаратона.

      Све четири године је завршила са одличним успехом.

      Уписала је Војну академију  као  друга на ранг листи.