Category Archives: Такмичења

Десанкини славуји

Дечији хор „Десанкини славуји” са хоровођом Миљана Ранђеловић наступали су на ваљевском хор фестивалу и освојили другу награду.

Десанкини славуји наступали су са песмама:

На ранилу” – Стеван Стојановић Мокрањац,

Ђурђеле” – народна песма и

Нефелин танго” – Лорена мек Кенит.

Окружно такмичење из српског

У недељу 9. априла, у нашој школи, одржано је Окружно такмичење из српског језика. На такмичењу је учествовало 120 ученика из укупно 25 школа. На Републичко такмичење се пласирало  12 ученика седмог разреда и 6 ученика осмог разреда. За ученике петог и шестог разреда ово је највиши ранг такмичења.

Такмичење је протекло у најбољем реду, а ми смо се показали као добри домаћини.

Резултате такмичења можете погледати на следећем линку:  РЕЗУЛТАТИ

Општинска смотра рецитатора

У уторак 28. марта 2017. год. на великој сцени Центра за културу одржана је општинска смотра рецитатора у категорији млађег узраста под називом „Песниче народа мог.“ Такмичари који су узели учешће на великој сцени су:

1. Ђурђевић Петар I разред

2. Лазић Магдалена I разред

Учитељица Душица Крунић

 

3. Секулић Нађа II разред

Учитељица Јасмина Гошњић

 

4. Дражић Тијана IV разред

5. Томић Тијана IV разред

Учитељица Сандра Радуловић

 

6. Исаиловић Ива IV разред

7. Кочоски Лена IV разред

Учитељица Драгица Ђуричковић

17693045_10208908017957391_673785707_o

На општинској смотри рецитатора представило се 48 учесника у категорији млађег узраста.  Ученица првог разреда Магдалена Лазић освојила је III место.

У ваннаставним ативностима Магдалена Лазић, такође је постигла запажене резултате. Освојила је прво место на такмичењу I лиге почетног нивоа плеса, категорија SHOW DANCE  LATINO, које је одржано 19. марта 2017. године у Лајковцу под називом  „Снежана и седам патуљака“.

17778660_10208908018037393_1411240381_o

Окружно такмичење из математике за ученике млађих разреда

Окружно такмичење из математике за Колубарски округ одржано је у суботу 25.3.2017. у ОШ ,,Милован Глишић“ у Ваљеву.

Запажене разултате, када су у питању ученици млађих разреда, за нашу школу освојиле су ученице IV-1, Андреа Алексић, са освојена 82 бода која је заузела друго место и Мина Симић која је освојила 80 бодова  и такође заузела високо друго место.

На такмичењу Кенгур без границакоје је одржано 16. март 2017. године у нашој школи математичког знања ове ученице су такође постигле одличне резултате.

Мина је освојила 108,75 бодова , а Андреа  91 бод. Са овим бројем бодова Мина Симић је најбоље рангирана ученица наше школе на овом међународном такмичењу.

Браво за Андреу и Мину као и за њихову учитељицу Снежану Радосављевић.

Осим што су добри математичари, обе ученице су и сјајни спортисти, тј. тренирају одбојку.

Oкружно такмичењe из Техничког и информатичког образовања

У недељу  26. 03. 2017. у ОШ „Нада Пурић“ одржано је окружно такмичење из предмета Техничко и информатичко образовање. Пласман на републичко тамичење оствариле су две ученице наше школе у дисциплини – Практичан рад по задатку и теоријска провера кроз тестове знања.

Ученица Татјана Крстивојевић VII-4 са освојених 91 бодова заузела је друго место,  а ученица Кристина Радивојевић VII-4 сa освојених 82 бода заузела је треће место.

Обе ученице представљаће нашу школу на републичком такмичењу у Земуну које ће се одржати 6. и 7. маја 2017.

20170326_123757

Општинско такмичење из српског језика

У суботу 18. марта, у нашој школи, одржано је Општинско такмичење из српског језика. На такмичењу је учествовало 169 ученика из укупно 16 школа. На Окружно такмичење се пласирало  22 ученика петог разреда, 7 ученика шестог разреда, 13 ученика седмог разреда и 7 ученика осмог разреда. Поред ових ученика на окружном такмичењу ће учествовати и ученици који су имали директан пролаз за овај ранг такмичења.

Такмичење је протекло у најбољем реду, а ми смо се показали као добри домаћини.

Резултате такмичења можете погледати на следећем линку:  РАНГ ЛИСТА

Резултати такмичења – Биологија

Општинско такмичење из биологије одржано је 5. марта 2017. у 14 часова у ОШ „Сестре Илић“. Из наше школе учествовало је 22 ученика од петог до осмог разреда. Остварили су запажене резултате. Тринаест ученика је освојило пласман од првог до трећег места. Пет ученика се пласирало на окружно такмичење које ће бити одржано 2. априла 2017. год.

Резултате са општинског такмичења из биологије можете погледати на следећем линку: Општинско такмичење – Биологија

Резултати такмичења – српски језик

Резултате школског такмичења можете погледати на следећим линковима:

Школско такмичење из српског језика - Граматика

Школско такмичење из српског језика - Књижевна олимпијада

Резултати са Општинског такмичења из информатике

У недељу 21. фебруара 2016. у Ваљевској гимназији, одржано је Општинско такмичење из информатике.  На Окружно такмичење  пласирао се Марко Марковић, ученик осмог разреда.

Марко  већ две године похађа школу програмирања у Ваљевској гимназији. Планира да упише гимназију и настави да се бави програмирањем.

Општинско такмичење из информатике

Општинско такмичење из информатике  одржаће се у Ваљевској гимназији у недељу 21. фебруара 2016. године са почетком у  9.00.

Детаљније информације о такмичењу можете пронаћи на адреси http://www.dms.rs/DMS/html/takmicenja/informatika/osnovne.html