Посета песника Бојана Ивановића

У нашој школи је гостовао песник Бојан Ивановић. Бојан је говорио стихове из своје најновије збирке песама Наша прича. Ученике четвртог и другог разреда водио је у чудесни свет маште где се губе границе јаве и сна; и кроз историју нашег краја…

Песник Бојан Ивановић је бивши ученик наше школе, а рођен је 22.05.1982.године у Београду.  Прву љубавну песму Отвори врата од мога срца, написао је 1997. године.

Објавио је збирке песама: СањарСвет који тражимИзмеђу светлости и тамеШумадијски венацЗаписи једног сањараПесме за душуНаша прича и Немањићи, владари из Раса.

Песма Бранковина уврштена је у зборник Вршачко перо 2007. године. Његове песме заступљене су у зборнику Сазвежђа 10,. и Сазвежђа 12. у издању Савеза књижевника у отаџбини и расејању из Новог Сада и у Ваљевском алманаху за 2013.годину у издању Удружења Ваљеваца у Београду.

Песме и афоризме Бојана Ивановића, објављивали су Вечерње новостиСвитак из Пожеге, Вршачке вести и Ваљевска искра. На поетском конкурсу Клуба уметничких душа из Крушевца 2012. године осваја трећу награду.

Песнику  је посебно драга песма  Бранковина.

Бранковина

Бранковина је крошња ваљевскога краја,
Непресушна река знаменитих Срба,
Јер крв бранковчана на земљу је пала.
Кад год је загрмела нека ратна труба.

Пођи овом крају, и тамо ћеш стићи,
Где искра слободе од давнина гори,
Село из којег су славни Ненадовићи,
Отишли у вечност, о њима се збори.

Стихови Десанке још на небу стоје,
Бранковином бдију ко лепота жена,
Њу је одгајило зрно наше проје,
Одавде у славу пође песма њена.

Оно што српскоме народу дарива,
Село Бранковина наша бистра вода,
То пространство шума и зелених њива,
Украс је Ваљева испод плавог свода.

Песник је нашој библиотеци поклонио  збирку песама Песме за душу, а наша школа је песнику доделила диплому за неговање традиције ваљевског краја.