Битка за знање

У основној школи “Нада Пурић“ одржана је обука за стручно усавршавање   наставника,  за коришћење mBot робота, уз помоћ којих ће њихови ђаци у својим школама учити основе кодирања и програмирања.

image-0-02-05-275753fbf0b5c5ae5d32407a554c455dc5cb091818044bb612c5bd2e4c978238-V

Радионице су организоване за наставници из Ваљева, Лознице и Осечине, који су своју школу пријавили за учешће у акцији КОДиграње.

Акција КОДиграње део је ширег програма Битка за знање, а за циљ има да програмирање – најтраженије и најперспективније занимање, уведе у основне школе на начин на који је прилагођен деци.

Предавачи током ових једнодневних курсева били су програмери из Центра за креативно  размишљање Кликер, који су наставницима најпре објаснили како да робота склопе, а затим им показали како функционише платформа на којој се роботи програмирају. Одмах по завршетку предавања, наставницима који су се добровољно пријавили, а који су од стране своје школе овлашћени да воде акцију унутар своје установе и да раде програмирање са ученицима, уручено је по 5 робота који су донација за њихову школу. У наредним данима, ови наставници увешће своје ђаке у свет програмирања, а знања и вештине које буду стекли у предстојећем периоду имаће прилику да покажу и на такмичењу. Лига КОДиграња до краја ове школске године биће организована у три фазе – средином априла, средином маја и у јуну када ће бити одржано велико финале. Три најуспешнија ученичка тима за своју школу освојиће модеру ИТ опрему која ће допринети да знања подигну на још виши ниво.

Догађај је медијски испратила Телевизија Ваљево ПЛУС.