Градимо мостове међу генерацијама

Манифестација Дечја недеља се одржава сваке године у месецу октобру, са циљем скретања пажње јавности на децу и младе, на дете као носиоца права, на потребе деце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење потенцијала.

Наша школа има ту част да је ове године школа домаћин Дечје недеље, коју је  званично отворио Дејан Богојевић, члан Градског већа и председник Организационог одбора ове манифестације, а школи поклонио дигитални фотоапарат и штампач.

Након отварања манифестације, која је ове године са слоганом „Градимо мостове међу генерацијама – за радост сваког детета“, директор школе, Ненад Михалиловић се захвалио на поклонима, а присутнима обратио прикладним говором.

Програм је употпуњен  хором млађих и старијих разреда, скечевима Бркови и Савремена породица, рецитацијом ученице Магдалене Лазић и наступом фолклора Ваљарица.

Предвиђено је још низ активности које ће се реализовати током Дечје недеље, као што су: турнир у стоном тенису и разни спортски турнири, цртање кредама на платоу школе на тему „Градимо мостове међу генерацијама“, маскенбал,  представљање одељењских заједница “Покажи шта знаш“,  јесењи вашар “Научила ме бака“.

У школском дворишту ученици првог разреда су засадили генерацијско дрво.