Дан школе

Дан школе „Десанка Максимовић“ је обележен 16. маја, на дан рођења песникиње чије име носи школа. Обележавању Дана школе присуствовали су представници града Ваљева, градоначелник др Слободан Гвозденовић и члан Градског већа професор др Мирољуб Ивановић.

За госте, родитеље и ученике, приређен је богат програм.

И ове школске године ученици наше школе показали су запажене резултате на такмичењима. Директор школе, Ненад Михаиловић, је уручио дипломе најуспешнијим ученицима, који су доказали да знање и успех нису недостижни. Поред ученика награђени су и сарадници.

Награђени ученици су:

Петрар Матић, ученик 2-1 (1. место на општинском такмичењу Шах – појединачно, 1. место на окружном такмичењу Шах – појединачно и учешће на републичком такмичењу које ће се одржати 18.5.2019; 1. место на општинском такмичењу Шах – екипно, 1. место на окружном такмичењу Шах – екипно и учешће на републичком такмичењу које ће се одржати 18.5.2019 )

Ђорђе Живковић, ученик 2-2 (1. место на општинском такмичењу из пливања, 1. место на окружном такмичењу и учешће на пепубличком такмичењу из пливања)

Никола Мијаиловић, ученик 2-3 (3. место на општинском такмичењу Шах – појединачно, 3. место на окружном такмичењу Шах – појединачно)

Мелик Мохамед,ученик  2-3 (1. место у Србији на ликовном конкурсу Института за јавно здравље „др Милан Јовановић Батут“ на тему „Правилна исхрана-улагање у будућност“)

Петар Ђурђевић, ученик 3-2 (1. место на општинском такмичењу Шах – појединачно)

Магдалена Лазић , ученица 3-2 (5. место на општинском такмичењу српски језик – рецитатори, учешће на окружном такмичењу српски језик – рецитатори)

Никола Ђурић, ученик 4-2 (учешће на општинском такмичењу из математике, 2. награда на окружном такмичењу из математике )

Бранкица Ратковић, ученица 4-1 (учешће на општинском такмичењу из математике, учешће на окружном такмичењу из математике)

Михаило Бранковић, ученик 4-3 (1. место на општинском такмичењу из математике, 2. награда на општинском такмичењу из мислише)

Угљеша Ивковић, ученик 4-4 (2. место на општинском и 2. место на окружном такмичењу из математике)

Катарина Јевтић, ученица 4-4 (3. место на општинском такмичењу из математике и учешће на окружном такмичењу)

Нађа Секулић, ученица 4-4 (3. место на општинском такмичењу из математике и учешће на окружном такмичењу)

Милица Живанић, ученица 5-1 (1. место на школском, 1. место на општинском и учешће на окружном такмичењу из српског језика)

Коста Рашевић, ученик 5-1 (1. место на општинском такмичењу Шах – екипно, 1. место на окружном такмичењу Шах – екипно и учешће на републичком такмичењу које ће се одржати 18.5.2019)

Ана Радојичић, ученица 5-1 (1. место на школском, 1. место на општинском и учешће на окружном такмичењу из технике и технологије “Шта знаш о саобраћају“)

Давид Максимовић, ученик 5-1 (1. место на школском, 3. место на општинском и учешће на окружном такмичењу из математике)

Зорана Лукић, ученица 5-1 (2. место на школском, 3. место на општинском и учешће на окружном такмичењу из математике)

Милош Јовановић, ученик 5-2 (1. место на школском, 3. место на општинском такмичењу из технике и технологије “Шта знаш о саобраћају“)

Богдан Ђедовић, ученик 5-2 (1. место на општинском такмичењу Шах – екипно, 1. место на окружном такмичењу Шах – екипно и учешће на републичком такмичењу које ће се одржати 18.5.2019)

Катарина Кнежевић, ученица 5-3 (3. место на школском, 3. место на општинском и похвала на окружном такмичењу из математике)

Теодора Дамњановић, ученица 6-1 (3. место на школском, 2. место на општинском и учешће на окружном такмичењу из српског језика)

Андреа Алексић, ученица 6-1

 • Техника и технологија: 3. место на школском, 2. место на општинском, 2. место на окружном и 3. награда  на републичком такмичењу;
 • Математика: 2. место на школском, 3. место на општинском,  похвала на окружном такмичењу;

Мина Симић, ученица 6-1

 • Техника и технологија: 1. место на школском, 1. место на општинском, 2. место на окружном и 3. награда  на републичком такмичењу;
 • Српски језик: директан пролаз, 1. место на општинском, 2. место на окружном такмичењу;
 • Математика: 1. место на школском, 2. место на општинском,  2. место на окружном и учешће на пепубличком такмичењу;
 • Физика: 1. место на школском, 1. место на општинском и похвала на окружном такмичењу;
 • Информатика и рачунарство: 1. место на школском, 3. место на општинском, учешће на окружном такмичењу.

Лука Јаковљевић, ученик 6-1

 • Физика: 2. место на школском, похвала на општинском, учешће на окружном такмичењу;
 • Математика: 3. место на школском, 3. место на општинском,  учешће на окружном такмичењу;

Душан Плећић, ученик 6-1 (1. место на општинском и 1. место на окружном такмичењу и учешће на републичком такмичењу из стрељаштва  – екипно)

Тијана Дражић, ученица 6-2

 • Српски језик: 3. место на школском, 2. место на општинском, 3. место на окружном;
 • Техника и технологија: 2. место на школском, 3. место на општинском, 1. место на окружном и 2. награда  на републичком такмичењу;
 • Физика: 1. место на школском, 3. место на општинском, похвала на окружном такмичењу;
 • Информатика и рачунарство: 1. место на школском, учешће на општинском, учешће на окружномтакмичењу;

Марија Глигорић, ученица 6-3

 • Српски језик: 2. место на школском, 2. место на општинском такмичењу, 3. место на окружном такмичењу;
 • Физика: 2. место на школском, 2. награда на општинском, учешће на окружном такмичењу

Нађа Мијаиловић, ученица 6-3

 • Српски језик: 1. место на школском, 2. место на општинском, учешће на окружном такмичењу;

Андријана Ашковић, ученица 6-3

 • Физика: 3. место на школском, пласман на окружно, учешће на окружном такмичењу;

Вук Тешановић, ученик 6-3 (1. место на општинском и 1. место на окружном такмичењу и учешће на републичком такмичењу из пливања)

Анђела Миловановић, ученица 7-1 (учешће на школском, 1. место на општинском и 1. место на окружном такмичењу из шаха, појединачно и екипно)

Анастасија Павловић, ученица 7-1 (1. место на школском, похвала на општинском и учешће на окружном такмичењу из физике)

Лука Симеуновић, ученик 7-2

 • Српски језик: директан пролаз на општинско, директан пролаз на окружно, учешће на републичком такмичењу које ће се одржати 25.05.2019.;
 • Математика:  3. место на окружном такмичењу;
 • Смотра талената – математика: 2. место на школском, 3. место на општинском такмичењу, учешће на републичком такмичењу које ће се одржати 25.05.2019.;

Страхиња Милинковић, ученик 7-2 (1. место на општинском и 1. место на окружном такмичењу и учешће на републичком такмичењу из пливања)

Ђорђе Крунић, ученик 8-2 (2. Награда на пепубличком такмичењу Музичка култура „Такмичење младих композитора Федемус“)

Ђурђе Ђурђевић, ученик 7-3 (1. место на општинском, 1. место на окружном и учешће на републичком такмичењу из стрељаштва  – екипно)

Марија Урошевић, ученица 8-1

 • Српски језик: директан пролаз на општинско, учешће на окружно такмичењу;
 • Биологија: 1. место на школском, учешће на општинском такмичењу, учешће на републичком такмичењу које ће се одржати 26.05.2019.;

Александар Ковачевић, ученик 8-1 (1. место на општинском и 1. место на окружном такмичењу и 2. место на републичком такмичењу из пливања)

Теодора Јовановић, ученица 8-1 (2. место на општинском такмичењу из стрељаштва – појединачно)

Теодора Мијаиловић, ученица 8-2 (1. место на општинском и 1. место на окружном такмичењу и учешће на републичком такмичењу из пливања)

Иван Мирић, ученик 8-2 (1. место на општинском и 1. место на окружном такмичењу и учешће на републичком такмичењу из стрељаштва  – екипно)

Катарина Глишић, ученица 8-2 (1. место на школском, похвала на општинском и учешће на окружном такмичењу из физике)

Софија Тофиловски, ученица 8-2 (1. место на школском, учешће на општинском и учешће на окружном такмичењу из физике)

Јана Којић, ученица 8-3

 • Српски језик: 2. место на школском, 3. место на окружно такмичењу.