Ђаци генерације гимазије

У школској 2020/2021. години ђаци генерације Ваљевске гимназије су ученице које су похађале нашу школу, а то су: Андријана Ивановић, ученица 4. разреда и Мина Симић, ученица 8. разреда.

Andrijana

 

АНДРИЈАНА ИВАНОВИЋ

Кћи Живорада и Гордане, рођена 29. новембра 2002. године у Ваљеву. Ученица је IV-5 одељења билингвалног смера.

 Похађала је основну школу „Десанка Максимовић“ у којој је такође проглашена за ђака генерације.

 Током школовања у Ваљевској гимназији такмичила се из латинског језика, биологије, српског језика и језичке културе, енглеског и немачког језика.

У првом разреду пласирала се на републичко такмичење из биологије, српског и латинског језика, из ког је освојила похвалу. Током те школске године била је и добитник стипендије Гете института за летњи камп у Грчкој као и учесник летњег кампа у Румунији. На оба кампа имала је прилику да усаврши знање немачког језика.

У другом разреду освојила је прву награду на државном такмичењу из латинског језика и трећу награду из српског језика и језичке културе. Такође је учествовала на радионици природних наука у организацији Гете института и организације „Imaginary“, као и на интернационалном пројекту “Licht und Klang“ у Темишвару.

Као ученица трећег разреда добила је стипендију Гете института за тронедељни курс немачког језика у Фрајбургу, који је због пандемије реализован онлајн. Била је полазник „Латинске летње школе“ у Сремским Карловцима, а учествовала је и на радионици латинског језика у Пожаревачкој гимназији. Као члан Групе за друштвене науке друштва истраживача „Владимир Мандић Манда“ учествовала је у организацији уметничке изложбе „Препознај уметност!“.

У четвртом разреду остварила је другу награду на републичком такмичењу из немачког језика, као и пласман на републичко такмичење из енглеског језика. Била је учесник Филолошких сусрета у Карловачкој гимназији, где је имала прилику да слуша предавања из латинског језика.

Носилац је дипломе „Вук Караџић“. За најбољег ученика одељења проглашавана је све четири године, а у првој, другој и четвртој години проглашена је за најбољег ученика друштвено-језичког смера. Жели да упише Физички факултет у Београду.

Mina

МИНА СИМИЋ

 Кћи Мирјане и Милована, рођена 19. априла 2006. године у Ваљеву. До 6. разреда била је ученик ОШ “Десанка Максимовић“. Ученица је одељења VIII-1 ученика обдарених за математику.

Ове године се такмичила из српског језика, рецитовања, математике, информатике, физике и енглеског језика. Њена најзначајнија достигнућа јесу 3. место на републичком такмичењу из српског језика, 3. награда на међународном математичком турниру ,,Интеграл куп“, учешће на републичкој смотри рецитатора ,,Песниче народа мог“, као и учешће на републичком такмичењу из математике у седмом разреду. Носилац је А2, међународно признатог сертификата у знању немачког језика. Добила је онлајн стипендију за немачки језик у организацији Гете института.

Носилац је специјалних диплома из предмета енглески језик, математика, српски језик, информатика, физика и рецитовање.

Носилац је дипломе ,,Вук Караџић“.

На крају ове школске године проглашена је за ђака генерације основне школе у ,,Ваљевској гимназији“, као и ученика одељења.

 Међу одличним ученицима и вуковцима у Ваљевској гимназији има још наших ученика и могло би се рећи да су сви задржали успех какав су понели из наше школе.