Daily Archives: maj 8th, 2022

Обавештење за ученике 8. разреда

Министарство просвете, науке и технолошког развоја иницирало је снимање часова припремне наставе, у циљу пружања системске подршке ученицима осмог разреда у припремама за полагање завршног испита.

Кроз систематизацију градива из српског језика, математике, физике, хемије, биологије, историје и географије, ученици ће имати прилику да још једном утврде стечена знања.

Часови припремне наставе за ученике 8. разреда биће емитовани сваког радног дана на РТС 2 каналу од 9. маја до 17. јуна 2022. године. Емитовање часова вршиће се у термину од 9.30 и од 13.00 часова према утврђеном распореду:

 Понедељак – СРПСКИ ЈЕЗИК

Уторак – МАТЕМАТИКА  

Среда, четвртак и петак – редом ФИЗИКА, ХЕМИЈА, БИОЛОГИЈА, ИСТОРИЈА И ГЕОГРАФИЈА 

Такође, у оквиру пројекта Моја школа и сарадње са РТС-ом на интернет порталу РТС Планета - 8. разред – Moja школа (rtsplaneta.rs) налазе се часови које ученици осмог разреда могу користити у што бољој припреми за полагање завршног испита.

Циљ ових активности, поред системске подршке и унапређивању знања ученика, је и да цео процес буде организован на најбољи могући начин уз осигурање регуларности и квалитетног спровођења завршног испита.

 

Окружно такмичење из биологије

Наши ученици су остварили сјајне резултате на окружном такмичењу из биологије које је одржано 7. маја 2022. године у Првој основној школи:
Видоје Вујић 5/3 – 91 поен – прво место
Никола Мијаиловић 5/3 – 88 поена – друго место
Дуња Симић 5/1 – 88 поена – друго место
Огњен Тасић 5/3 – 86 поена – друго место
Нина Филиповић 5/3 – 84 поена – треће место
Бојана Петровић 6/2 – 88 поена – друго место
Андрија Крунић 6/2 – 84 поена – друго место
Јаков Тешановић 6/2 – 62 поена