Monthly Archives: oktobar, 2022

Трка у част генерала Светомира Ђукића

У недељу, 30. октобра 2022, одржана је меморијална атлетска трка у част генерала Светомира Ђукића, оснивача олимпијског комитета у Србији. Нашу школу је представљало седам ученика, а постигли су следеће резултате:

Прво место: Огњен Јанковић 4/1 и Никола Танасковић 5/1,

Треће место: Сергеј Марковић 1/1, Огњен Плавшић 3/1 и Андреј Јаковљевић 5/1,

Четврто место: Тара  Јагодић 3/1 и Вања Марковић 5//1.

Ученици су искористили прилику да се сликају  са познатим маратонцима.

 

Час биолошко-еколошке секције посвећен планинарењу

Ранка Лујић, лиценцирани планинарски водич, истовремено и наставник математике у нашој школи, пренела нам је своја дугогодишња искуства у походу на планине. Имали смо утисак као да смо шетали шумама Маљена, Орјена, Прења, Бобије, Миџора, Дамаванда, Мусале… Дивни путописи…

Дрвећу за срећу

drveću za sreću

Сертификата за учешће

sertifikat

EU Code Week

Европска недеља програмирања – EU Code Week ове године је обележена у сарадњи наше школе са Техничком школом Ваљево. Пријављени догађај под називом „Програмирање у роботици“ одржао се врло успешно 18.10.2022. као вршњачка едукација коју су извели ученици Техничке школе – смер мехатроника, ученицима осмог разреда наше школе. Било је право уживање учествовати у оваквом трансферу знања.

 

Школско такмичење у стрељаштву

На школском такмичењу у стрељаштву, које је данас одржано, нашу школу су представљали Ленка Ђурђевић 6-2, Огњен Митровић 6-1, Никола М. Танасковић 5-1 и Михајло Урошевић 4-1.

01

У категорији појединачно Ленка Ђурђевић је освојила прво а Огњен Митровић друго место.

У категорији екипно Никола М. Танасковић 5/1, Михајло Урошевић 4/1 и Огњен Митровић 6/1, су освојили прво место и пласирали се на Републичко такмичење.

Недеља програмирања

У сарадњи са Техничком школом Ваљево обележићемо Европску недељу програмирања. Догађај је пријављен на платформи CODE WEEK а више о истом можете погледати на линку https://codeweek.eu/view/490055/programiranje-u-robotici

nedelja-programiranja-22-723x1024

 

Ментална вежбаоница

Поводом обележавања Дана интелигенције у нашој школи је реализована још једна занимљива активност, „Ментална вежбаоница“ за ученике петог разреда. Кроз „Менталну вежбаоницу“ подстицали смо дивергентно мишљење, логичко мишљење и закључивање, вербално разумевање, пажњу, концентрацију, опажање и примењивали досадашње знање. Циљ је остварен кроз реализацију узрасту прилагођених загонетних сличица, питалица – мозгалица, оптичких илузија, судокуа и квиза знања о изумима и њиховим творцима.

Реализатори активности су били стручни сарадници наше школе, Данијела Обрадовић психолог и Марија Савић, педагог.

Јесен у нашој школи

03
04
05

 

06

 

Азбука здравља

Ученици првог и другог разреда који похађају продужени боравак су на занимљив начин обележили Светски дан хране 16. октобар уз поруку Здрава храна сваког дана.

01

viber_slika_2022-10-14_13-01-52-822