Monthly Archives: septembar, 2022

Европски дан језика

Европски дан језика је и ове године обележен у нашој школи. Славили смо кроз различите активности језичку разноликост.

Ученици 8-1, 8-2 и 6-1 разреда су у пратњи наставнице немачког језика Миланке Марковић посетили Ваљевску гимназију и учествовали на радионицама.

2

1

 На часовима немачког и енглеског језика ученици 8-2 разреда су направили плакат који је  изложен у холу школе.

3

Ученици 6-1 разреда су на часу немачког језика писали реч љубав и поздраве на различитим језицима.

4

Ученици 6-2 и 6-3 разреда су на часу немачког језика играли различите игрице и квизове (погоди језик, град).

5 6

Ученици 5-3 разреда су на часу немачког језика писали речи живот, игра и школа на више од  десет европских језика.

7
8

Ученици 7-3 разреда су на часу немачког језика повезивали реченицу причај са мном са државама, а затим и изговарали ту реченици на различитим језицима.

9
10

Ученици 8-4 разреда су правили плакат о Европском дану језика и писали реч дете на различитим језицима. Они су такође певали песму Кад си срећан на српском, немачком и енглеском језику.

11
12:00

 

Образовање одраслих

Од ове школске године уз одобрење Министарства просвете, науке и технолошког развоја, у нашој школи ће се  обављати образовање одраслих. Ово је прилика за све особе старије од 15 година које немају завршену  основну школу, и старије су од 15 година да стекну образовање.

Одељење за функционално образовање одраслих је отворено на иницијативу града Ваљева, Школске управе Ваљево и Националне службе за запошљавање.

Више о овоме можете прочитати ОВДЕ, а заинтересовани ближе информације могу добити у школи.

Радионица за прваке

Данашња посета Црвеног крста Ваљево и Патронажне службе дома здравља је била усмерена на наше најмлађе ђаке, прваке. У радионици о правилном и безбедном учествовању у саобраћају као и хигијени тела су учествовали сви прваци наше школе. Деца су била активна, научила су нешто ново а на крају су кратким квизом показали оно што су научили на овој корисној радионици. Сви ђаци су добили и распоред часова од Црвеног крста у ком ће уписивати своје часове.

Изложба поводом обележавања дана српског јединства, слободе и националне заставе

На изложби која је у холу школе уприличена поводом обележавања дана српског јединства, слободе и националне заставе ученици и запослени су могли видети макете авиона из Првог светског рата, српски средњовековни новац, новац из периода Краљевине Србије и Краљевине Црне Горе, папирни новац и литературу богато илустрованом сликама наоружања које је користила српска војска у Првом светском рату. Ова вредна колекција је власништво наставника историје, Рада Којића, који је данас својом причом и изложбом новца који су наши владари ковали, успео ученицима да дочара развој српске државе од средњег века до данас.

 

Обрада песме “Тамо далеко“

Данашња активност ученика 4. разреда, поводом обележавања   дана српског јединства, слободе и националне заставе, била је слушање и обрада песме по слуху  “Тамо далеко“.

Обележавање дана српског јединства, слободе и националне заставе

13. 09. 2022. ученици 4. разреда су поводом „Дана српског јединства, слободе и националне заставе“ организовали пригодну активност гледање филма, „Где цвета лимун жут“ и „Марш на Дрину“.

 

 

Презентација Друштва истраживача „Владимир Мандић Манда“

viber_slika_2022-09-13_13-19-50-244viber_slika_2022-09-13_13-19-50-162

Порука Момчилу Гавриловићу

Ученици 4. разреда су поводом „Дана српског јединства , слободе и националне заставе“ организовали пригодну активност (писање писма каплару)

ПОРУЧУЈЕМ МОМЧИЛУ ГАВРИЛОВИЋУ …

Активности ученика старијих разреда поводом дана српског јединства , слободе и националне заставе

02

Активности ученика млађих разреда поводом дана српског јединства , слободе и националне заставе

01