Monthly Archives: februar 2023

Општинско такмичење из српског језика и језичке културе

by

Општинско такмичење из српског језика и језичке културе одржано је у суботу 25. фебруара у ОШ “Андра Савчић“. Из наше школе је учествовало четири ученика петог разреда, три ученика шестог разреда и једна ученица осмог разреда.
Друго место: 
Огњен Тасић, ученик 6-3 и
Катарина Јевтић, ученица 8-4
Треће место: 
Вања Марковић, ученик 5-1,
Виктор Савић, ученик 5-3,
Николина Матић, ученица 5-3,
Дуња Симић, ученица 6-1, и
Никола Мијаиловић, ученик 6-3.
На Општинском такмичењу је учествовао и Павле Арсенић, ученик 5-3.
Пласман на Окружно такмичење имају ученици који су освојили прво, друго и треће место.

Општинско такмичење из историје

by

У недељу, 26. фебруара, са почетком у 10 часова, у нашој школи је одржано Општинско такмичење из историје. Такмичило се 19 ученика петог разреда, 23 ученика шестог разреда, 15 ученика седмог разреда и 26 ученика осмог разреда.

На Окружно  такмичење пласирао се четири ученика шестог разреда, два ученика седмог разреда и седам ученика  осмог разреда.

Из наше школе на Окружно такмичење пласирао се Огњен Тасић, ученик 6-3.

На такмичењу су учествовали и Виктор Савић, ученик 5-3, Павле Арсенић, ученик 5-3, Урош Плавшић, ученик 5-1, Чедомир Тадић, ученик 5-1, Вукашин Ненадовић, ученик 6-2, Милица Добрисављевић, ученица 6-1, Теодор Исаиловић, ученица 6-2, Сергеј Ичагић, ученик 7-2 и Страхиња Крсмановић, ученик 7-2.

Такмичење је протекло у најбољем реду.

Резултати такмичења (ученици без бодова су пријављени, а нису изашли на такмичење):

ПЕТИ РАЗРЕД

ШЕСТИ РАЗРЕД

СЕДМИ РАЗРЕД

ОСМИ РАЗРЕД

Општинско такмичење из хемије

by

Општинско такмичење из хемије одржано је 25. фебруара 2023.  у ОШ ,,Сестре Илић“ у Ваљеву. Пријављено је 29 ученика осмог разреда и 41 ученик седмог разреда.  Нашу школу представљало је шест ученика од тога три ученика осмог разреда и три ученика седмог разреда :

  1. Павле Ђурић ( 7-2)
  2. Бојана Петровић ( 7-2)
  3. Ђорђе Панић ( 7-2)
  4. Катарина Јевтић ( 8-4)
  5. Нина Васић ( 8-3)
  6. Никола Ђурић (8-2)

На даљи пласман такмичења било је неопходно остварити 71 поен,  па сходно томе пласирали су се сва три ученика осмог разреда, док ученици седмог разреда нису остварили даљи пласман на окружно такмичење .

Kатарина Јевтић 8-4  ( 81/100 поена)

  1. Нина Васић          8-3  (78/ 100 поена)
  2. Никола Ђурић    8-2  ( 71/100 поена)

Окружно такмичење одржава се 18. марта 2023. године у ОШ ,, Сестре Илић“ .

Републичко такмичење у пливању

by

Републичко такмичење у пливању одржано је у Нишу у среду 22. фебруара. На такмичењу је учествовало  993 ученика  из 385 основних школа. Из наше школе на такмичењу су учествовали Ђорђе Живковић, ученик 6-2 и Милица Павић, ученица 7-1. Ђорђе је заузео 9. место (50 метара делфин), а Милица 8. место (50 метара краул). Имајући у виду велику конкуренцију ово сматрамо великим успехом наших ученика.

“ДАН РОЗЕ МАЈИЦА“ – Међународни дан борбе против вршњачког насиља

by

Међународни дан борбе против вршњачког насиља се симболично широм света обележава последње среде у фебруару под називом „Дан розе мајица“.

13

У организацији учитељице Биљане Милутиновић и психолога школе Данијеле Обрадовић ученици продуженог боравка дали су свој допринос у обележавању овог важног дана.Осмислили су своје розе мајице, украшене порукама пријатељства, љубави, толеранције, прихватања, нежности, среће…

Општинско такмичење из математике

by

У суботу 4. фебруара 2023. одржано је општинско такмичење из математике и то:  у ОШ “Десанка Максимовић“ за ученике 3. и 4. разреда, у ОШ “Милован Глишић“ за ученике 5. и 6. разреда, а у Ваљевској гимназији за ученике 7. и 8. разреда.

ТРЕЋИ РАЗРЕД

Друго место:

Сава Тадић, ученик 3-1

Треће место:

Јована Вуковић, ученица 3-1

ЧЕТВРТИ РАЗРЕД

Друго место:

Сара Милосављевић, ученица 4-1

Треће место:

Михаило Даниловић, ученик 4-1

Андреј Воштић, ученик 4-3

Похвала:

Сташа Грујић, ученица 4-3

Иван Матић, ученик 4-3

Огњен Ристић, ученик 4-1

ПЕТИ РАЗРЕД

Треће место:

Виктор Савић , ученик 5-3

Похвала:

Вања Марковић, ученик 5-1

ШЕСТИ РАЗРЕД

Друго место:

Никола Мијаиловић, ученик  6-3

Треће место:

Војин Ристић, ученик 6-2

На окружно такмичење се пласирао и Огњен Тасић, ученик  6-3

На општинском такмичењу су учествовали и: Огњен Крстић 3-2, Емилија Радивојевић 3-1, Николина Маринковић 3-1, Ненад Димитријевић 3-2,Тамара Рајичић 3-1,Ленка Пешић 3-1,Теодора Живковић 3-2, Лука Радовановић 3-2, Даница Марковић 4-2,Матија Крсмановић 4-3,Дуња Секулић 4-3,Калина Митровић 4-2,Ђурђа Жујовић 4-3, Јована Исаиловић 4-3,Нина Бранковић 4-1, Урош Плавшић 5-1,  Чедомир Тадић 5-1, Стефан Вујић 5-1 и Вук Васиљевић 6-3.

Честитамо свим ученицима, учитељицама: Драгици Гајић, Миливоју Гајићу, Стани Исаиловић, Јасмини Гошњић и Душици Крунић и наставницама: Јовани Вукотић, Ранки Лујић и Сузани Кезеле Бјеговић.

Општинско такмичење из физике

by

Општинско такмичење из физике одржано је  11. фебруара 2023. у ОШ “Андра Савчић“ у Ваљеву. Нашу школу представљало је четири ученика шестог разреда и сва четирири се пласирало на окружно такмичење.

Ученици наше школе постигли су следеће резултате:

Прво место:

Дуња Симић, ученица 6-1 (100 бодова)

Никола Мијаиловић, ученик 6-3 (100 бодова)

Треће место:

Огњен Тасић,  ученик 6-3

Похвала:

Вук Васиљевић, ученик 6-3

Честитамо на успеху ученицима и наставнику физике Драгану Јанковићу.

Обележено 30 година упокојења Десанке Максимовић

by

У Бранковини, на Десанкином гробу, уприличен је пригодан програм поводом обележавања 30 година упокојења песникиње, а чије име са поносом носи наша школа.

Десанкине стихове рецитовале су ученице ОШ “Прота Матеја Ненадовић” из Бранковине, Ваљевске гимназије и Валерија Радовановић ученица 6-2 наше школе.

Више о овом догађају можете прочитати ОВДЕ.

Општинско такмичење из математике за ученике трећег и четвртог разреда

by

Данас је наша школа била домаћин општинског такмичења из математике за ученике трећег и четвртог разреда. На такмичење је изашло 104 ученика трећег разреда од пријављених   118 и 92 ученика четвртог разреда од пријављених 97.  Такмичење је протекло у најбољем реду, а ми смо се још једном показали као добри домаћини. Резултати такмичења биће накнадно објављени.

m34

Бесплатно зимовање за успешне ученике

by

У оквиру конкурса „Бесплатно зимовање“ које је финансирано из буџета Града Ваљева, учествовали су ученици од шестог до осмог разреда основних школа, Музичке и Гимназије. Изабрани су ученици који су постигли изузетна постигнућа у школовању и на такмичењима. На основу критеријума из конкурса ученици који су представљали ОШ „Десанка Максимовић“ су: Дуња Симић 6-1, Нина Филиповић 6-3, Никола Мијаиловић 6-3, Видоје Вујић 6-3, Димитрије Симић 6-3, Петар Матић 6-3, Јаков Тешановић 7-2, Катарина Јевтић 8-4. На списку за зимовање су били и Огњен Тасић 6-3 и Бојана Петровић 7-2, али из оправданих разлога нису ишли.
Зимовање је реализовано од 15-22. јануара 2023. године на Дивчибарама.